Създателят на Ethereum с предвиждане, което едва ли ще се

...
Създателят на Ethereum с предвиждане, което едва ли ще се
Коментари Харесай

Бутерин: Дните на шеметен растеж приклюиха

Създателят на Ethereum с предугаждане, което надали ще се хареса на мнозина.
Стойността на биткойн се възвърне леко в неделя, откакто претърпя най-големия си спад от юни насам, само че за разлика от него, други валути не получиха сходна глътка въздух. На пети септември, биткойнът дружно с други криптовалути се сринаха. Поводът за това беше новината, че Goldman Sachs няма да открива профилиран отдел за работа с биткойн. Голям брой криптоентусиасти залагаха точно на това, което пък от своя страна трябваше да подтиква търсенето на цифрова валута от страна на огромни вложители.

Само ден по-късно обаче, представител на Goldman Sachs опроверга слуховете, наричайки ги „фалшиви новини“. Търгувайки се на цена от $6474.26, биткойнът потъна за малко до $6159.25 в неделя, с цел да увеличи още веднъж цената си по-късно денем до $6309 (към момента на писането на този материал тя е $6318).

Ethereum и други криптовалути обаче не съумяха да се върнат на възходящия си път и това не остана неусетно. В края на предходната седмица, CNBC пресметна, че цената на ETH е надолу със 76% и продължава свободното си рухване спрямо BTC. За да налее в допълнение масло в огъня се появи и основателят на Ethereum, Виталик Бутерин, който в изявление за Bloomberg показа убеждението си, че избухливия напредък на криптовалутите е завършил.



„Блокчейн пространството се доближава досега, в който към този момент се вижда тавана. Ако говорите сега със приблизително просветен човек, то е евентуално той да е чувал най-малко един път за блокчейна“, изяснява Бутерин. „Тук нямаме опция за още едно хилядократно нарастване за каквото и да е“.

Все отново, Бутерин не е напълно черноглед за обстановката. Той отбелязва, че въпреки и процесите по промотирането на блокчейн технологията и криптовалутите на потребителите да е стигнало задънена улица, то това е подобаващ миг да се вземат ограничения по подобряването на инфраструктурата на децентрализираните системи, приложения и протоколи, което от своя страна да окуражи същите тези консуматори да извърнат по-голямо внимание на блокчейн основаните платформи“
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР