Създателите на гласовия асистент Alexa добавиха нова функционалност за всички,

...
Създателите на гласовия асистент Alexa добавиха нова функционалност за всички,
Коментари Харесай

Alexa получи функция за плашене на крадците

Създателите на гласовия помощник Alexa прибавиха нова функционалност за всички, които напущат дома си и се тормозят, че жилището може елементарно да бъде ограбено. Тази алтернатива основава резултат на наличие на хора в пространствата, имитирайки разнородни диалози. Идеята е по-този метод крадците да се изплашат и да не влязат в дома.
Новата функционалност се назовава Away Mode . При нейното активиране устройството възпроизвежда диалози, записани от комедийните сериали. Именно този звук би трябвало да убеди крадците, че в този дом има някой.

Потребителите могат да избират тематиката на диалога. Това може да е реплика на фамилна свада, може да е кавга на тематика какво да се гледа по малкия екран. Възможно е да се подберат и по-спокойни диалози, да вземем за пример, разискването на нова книга. Компанията производител означи, че при кавгите са определени толкоз неприятни и непоносими гласове, че евентуалните крадци изгубват предпочитание да проникват в дома или жилището.

Видовете диалози могат да се избират инцидентно, само че може и посредством гласовата команда Next. Всеки трак е с дълготрайност към половин час и новата функционалност не е подобаваща, в случай че ще се отсъства дълго. Но за няколко часа е комфортно, още повече, че Alexa при нужда може да възпроизведе звука на полицейска сирена и/или джавкам на куче.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР