Създадената и лансирана нова ваксина на компанията Пфайзер (Pfizer) и

...
Създадената и лансирана нова ваксина на компанията Пфайзер (Pfizer) и
Коментари Харесай

Ще стигне ли до нас новата COVID ваксина на Pfizer

Създадената и стартирана нова ваксина на компанията " Пфайзер " (Pfizer) и на немския й сътрудник " Бионтек " (BionTec) изисква предпазване при свръхниска температура от -70 градуса по Целзий, което може мощно да затрудни доставката й, оповестява Прес асошиейшън.

Вчера производителите оповестиха, че създаденият от тях препарат обезпечава 90% отбрана от Covid-19. Двете компании дефинираха деня като " популярен за науката и човечеството ".

Тяхната ваксина е тествана върху 43 500 души в шест страни и не се загатва за негативни странични последствия. " Пфайзер " и " Бионтек " възнамеряват да аплайват за незабавно утвърждение и за потребление на имунизацията до края на месеца.

По думите на професора от университета в Кембридж Гордън Дуган множеството ваксини се съхраняват при температура от плюс четири градуса по Целзий или по-ниска, само че не и при -70 градуса. Това може да затрудни доставката на препарата в болничните заведения.

Майкъл Хед, който е старши теоретичен помощник в университета в Саутхамптън също смята, че имунизацията ще се сблъска с проблеми, свързани с логистиката и дистрибуцията. По неговите думи съхраняването на медикамента при -70 градуса е мъчно постижимо за английските медицински институции, а да не приказваме за останалите страни.

Според Александър Едуардс от университета в Рединг предприятията и научните институти бързо ще реагират на съществуването на търсене на специфичното съоръжение, нужно за съхраняването на имунизацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР