Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) изпрати позиция до редовното правителство,

...
Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) изпрати позиция до редовното правителство,
Коментари Харесай

ССИ иска от кабинета път към Еврозоната и Шенген

Съюзът за стопанска самодейност (ССИ) изпрати позиция до постоянното държавно управление , призоваваща да бъдат гласувани нужните закони за присъединение към Еврозоната, Шенген . Работодателската организация я адресира до министър-председателя Николай Денков, ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, финансовия министър Асен Василев и икономическия министър Богдан Василев. В документа ССИ прикани още да бъдат признати избрани стъпки, посредством които да се усъвършенства бизнес средата в България за дребните и междинните предприятия . Апелът е подписан от Алексей Петров, изпълнителният шеф на институцията.

Работодателската организация показва упованието си да бъде предпазена енергийната осигуреност на бизнеса и да има сигурност за заплащанията по плановете в Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) . Според позицията е належащо да се възвърне регулярността на заплащанията към бизнеса, изключително тези по линия на европроектите от миналия програмен интервал 2014-2020 година ССИ пожела улеснението на допускането до българския трудов пазар на служащи от трети страни , защото в България има липса на работна ръка.

Организацията още моли в държавното управление да се концентрират върху скоростното внасяне и гласоподаване на уравновесен бюджет, както и да изведат като приоритет подготовката на бизнеса и стопанската система за осъществяване на условията на Зеления пакт . Освен това предлага на постоянното държавно управление да предприеме решителни стъпки за построяването на националната система за киберсигурност, в това число основаване на държавна конструкция, която да се концентрира върху въпросите на киберсигурността и интеграцията на страната в европейската екосистема за киберсигурност.
 Застрахователите предизвестяват за повишаване на Гражданска отговорност
Застрахователите предизвестяват за повишаване на Гражданска отговорност

Опасяват се и от застрахователни измами
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР