Съюзът на съдиите в България поиска незабавното отстраняване на главния

...
Съюзът на съдиите в България поиска незабавното отстраняване на главния
Коментари Харесай

Съюзът на съдиите поиска оставките на Гешев, Сарафов и всички замесени в прокурорския скандал

Съюзът на съдиите в България изиска незабавното премахване на основния прокурор Иван Гешев, шефа на Националното разследване Борислав Сарафов и неговия заместител Ясен Тодоров. А по-късно всички членове на Висшия правосъден съвет (ВСС) да подадат оставки.

Поводът за декларацията на съдийската организация е сагата, която към този момент повече от седмица се развива в прокуратурата. В центъра на абсурда е така наречен " атентат " против основния прокурор Иван Гешев, който с течение на събитията и последвали разкрития по случая докара до това неговия заместител да му изиска оставката.

" Заемащият сега длъжността основен прокурор Иван Гешев сподели забележителни театрални умения, късайки оставката си пред публицисти и разкривайки диалози, сделки, обвързаности, даже усеща на засегнатост от „ измяната “ на политици и политически партии ", се споделя в позицията на Съюзът на съдиите.

Те желаят и оставката на всички членове на Висш съдебен съвет, защото " отговорността за назначението " на постовете в правосъдната институция се пада точно на трите съществени лица, забъркани в абсурда.

Съюзът желае Гешев, Сарафов и Тодоров да бъдат тествани във връзка изнесените от тях обстоятелства за гърмежа против основния прокурор.

“Многократно, недвусмислено и аргументирано сме заявявали, в това число преди избора на Иван Гешев за основен прокурор, че същият е безусловно неприспособим за този пост заради цялостната липса на нужните според закона професионални и нравствени качества “, се споделя в позицията на ССБ.

Във вторник Сарафов внесе сигнал в Софийската градска прокуратура (СГП) против своя шеф, като го упреква в осъществяване на три закононарушения. Малко по-къснои внесе насрещно предложение за формиране на дисциплинарно произвеждане против Сарафов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР