Съюзът на съдиите в България, който е и най-голямата активно

...
Съюзът на съдиите в България, който е и най-голямата активно
Коментари Харесай

Съюзът на съдиите поиска от Радев да върне и двата съдебни закона

Съюзът на съдиите в България, който е и най-голямата интензивно настояща професионална организация на съдии, изпрати две обръщения до президента Румен Радев да наложи несъгласие на преди малко признатите Закон за правосъдната власт /ЗСВ/ и Наказателно-процесуален кодекс /НПК/.
Сред претекстовете е посочено, че и в двата закона има и противоконституционни разпореждания. Както и такива, които накърняват права на страните в наказателния развой, без да го форсират, каквато е публично оповестената цел, а в противен случай, ще го утежнят и усложнят. Посочен е текстът в Закон за съдебната власт за кариерния бонус очакван за членовете на Висшия правосъден съвет, поставящ в неравностойно състояние по отношение на тях всички останали магистрати, които се явяват на състезания с цел да заемат пожелана от тях служба.
При внасянето на плановете възрази против измененията в Закон за съдебната власт и Асоциацията на прокурорите в България. С остра позиция излезе и Съюзът на юристите в България, който с писмо до президента изиска, в случай че бъде признат Закон за съдебната власт, президентът да го върне на Народното събрание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР