Съюзът на наемателите в Германия предупреди днес, че хиляди германци

...
Съюзът на наемателите в Германия предупреди днес, че хиляди германци
Коментари Харесай

Страх скова Германия, наематели с остро предупреждение

Съюзът на наемателите в Германия предизвести през днешния ден, че хиляди германци няма да са в положение да платят новите високи сметки за отопление през зимата. Съюзът прикани да се създадат промени в закона и да се дава опция сметките да се изплащат на части.

Засегнати от високите цени на силата в Германия ще са към една трета от хората с най-ниски приходи, които обаче получават малко над границата на беднотия и по тази причина не са включени в обществените услуги на страната, съобщи президентът на Германския съюз на наемателите Лукас Зибенкотен.

За да бъдат облекчени, той прикани за сериозна промяна в обществените помощи и по-добра отбрана от преустановяване на контракт при неплатени сметки.

„ Трябва доста да се увеличи границата, под която всеки може да кандидатства за помощи за наем. Тя би трябвало да е 5000 евро нето на семейство “, счита Зибенкотен.

Освен това той предлага и повдигането на наема да е обвързано със саниране на постройката, което да понижава сметките за отопление. Наематели, които не могат да си заплащат високите сметки за сила, би трябвало да получат опция да ги разсрочат за заплащане в период от две години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР