Съюзът на комунистите в България и Движение Че Гевара призоваха

...
Съюзът на комунистите в България и Движение Че Гевара призоваха
Коментари Харесай

Съюзът на комунистите зове за ляво обединение и борба срещу десницата

Съюзът на комунистите в България и Движение „ Че Гевара " приканиха с необятно обединяване вляво. В отворено писмо, подписано от ръководителя на съюза Павел Иванов, се показва, че всички партии и организации " от левия политически набор " би трябвало да се обединят " за взаимна битка против десницата, в борба за завоюване на необятна гражданска поддръжка, в стълкновение за създаване на дейно единение на Левицата в народен мащаб ".

Властта на ГЕРБ през днешния ден наподобява неоспорима, се показва в писмото. 

Причините били, че: 

1. Липсва обединен политически ляв фронт против десницата;

2. Налице е неумение за привличане на жителите – политически и стопански – на страната на прогресивната левица;
3. Липсва проведена битка за отстояване правата на служащите, на дребните фамилни и микро-фирми.
4. Има недоумение за нуждата от основаване на общ антикапиталистически и антивоенен национален фронт;
5. Липсва ефикасна политическа работа със синдикатите – и казионните, и новосъздадените.
6. Липсва единна лява политика за отбрана правата на селяните, дамите, майчинството и младежта.

Според текста на писмото ръководството на ГЕРБ и на десницата в България е израз на " необуздана обществена измама, на гневен блян за струпване на капитали в ръцете на шепа предприемачи, демонстрация на поразителен и остарял антикомунизъм ".

В писмото се показва още:

Но властта на ГЕРБ е неоспорима единствено видимо.

Властта на десницата няма по какъв начин да бъде безконечна.

Тя е обречена на провал, който ще стане факт само посредством обединяването на всички леви сили в България.

Победата над ГЕРБ и десницата може да се трансформира в действителност единствено посредством пълномащабно единодушие на българската Левица.

Основна задача на всички леви сили в страната през днешния ден – на комунисти, социалисти, социалдемократи, леви земеделци, леви еколози, леви патриоти – е построяването на единна опозиция против ГЕРБ и десницата изобщо.

Единството на Левицата в България може да бъде осъществено посредством действително единодушие в битката за непосредствените ежедневни стопански ползи на всички небогати трудови пластове в страната, посредством единодушие със синдикалните организации, посредством политическо единодушие на всички леви партии и организации.

Но това единодушие може да стане действителен факт единствено при избрани условия:

1. При цялостно разграничение на Левицата от едрия финансов капитал, от всевъзможни заигравания, секрети и очевидни колаборации с ГЕРБ и десницата в народен и локален мащаб;
2. При организационна равнопоставеност, авансово направен общ тактически проект за деяние и единение в самодейностите на другите леви организации;
3. При ясно артикулирана нужда от икономическо и политическо разрушение устоите на властта на олигархията, ГЕРБ и десницата за реализиране на необятна всенародна действителна демокрация;
4. При отвод от всякаква поддръжка за нападателната и войнствената политика на НАТО и Европейския съюз.

Целта на обединената българска Левица следва да бъде определяне на държавно управление, изразяващо ползите на трудовите хора в страната – т.е. ползите на над 75% от популацията на страната.

Всички леви партии би трябвало да бъдат привлечени, да поддържат и да вземат участие в държавното управление на болшинството от народа.

Левите сили следва обединени да открият пътя към приемане на необятна гражданска поддръжка от всички ощетени хора в страната и да се трансфорат в действителна социална политическа и икономическа опция на ГЕРБ и десницата, с цел да реализиран радикална смяна на действителността в България.

Еднинни – за нова бъдеща социалистическа България!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР