Съюзът на фермерите в Шотландия призова своите членове да помогнат

...
Съюзът на фермерите в Шотландия призова своите членове да помогнат
Коментари Харесай

Близо 180 000 българи са поискали да останат в Англия след Брекзит

Съюзът на фермерите в Шотландия прикани своите членове да оказват помощ на служащите си от Европейски Съюз, най-вече българи и румънци, да аплайват за статут за уседналост, защото това ще бъде единственият метод те да се върнат при тях следващата година. Причината е, че се планува да има дребна квота за към 10 000 души годишно и на хора отвън нея няма да се дават визи, а фермерите се нуждаят от най-малко 70 000 всяко лято.
По принцип сезонните служащи мъчно могат да получат статут за уседналост, защото за него се изисква да са живели непрестанно на Острова последните 5 година, а те идват единствено за по няколко месеца. От съюза обаче изясняват, че те имат късмет да получат краткотраен статут, който да им разрешава да се връщат във Англия идващите 5 година
До момента 179 200 нашенци са поискали статут на уседналост, който им подсигурява, че могат да продължат да обитават в страната безвизово. През последния месец обаче се усилват отводите на молбите за подобен. Само през юни на 1400 жители на Европейски Съюз е отхвърлен статут, което е растеж със 700% по отношение на май. От вътрешното министерство изясняват, че това не е преднамерено, а тъй като са обработили изостанали поради епидемията от ковид комплицирани случаи, само че все пак хората не би трябвало да чакат крайния период за кандидатстване, който е 31 юни 2021.
Междувременно бе обявено, че се усилват случаите на инфектирани в британската плантация, в която има и българи. 93-ма от общо 200 души, затворени в нея, са дали позитивен тест. Полицията е разкрила тримата избягали, само че търсят хора от полет и от частен рейс, с който част от служащите пристигнали в Англия. Знае се, че 63-ма от тях са отпътували за шотландски ферми и се търсят, с цел да им бъдат направени проби.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР