Съюзът на българските автомобилисти (СБА) обяви началото на конкурс, който

...
Съюзът на българските автомобилисти (СБА) обяви началото на конкурс, който
Коментари Харесай

Съюзът на автомобилистите търси най-добрия млад-шофьор в България

Съюзът на българските автомобилисти (СБА) разгласи началото на конкурс, който цели да откри най-хубавият млад водач в България, оповестиха от организацията през днешния ден. В него могат да вземат участие всички водачи на възраст сред 18 и 26 години, които имат до 5 години стаж зад кормилото и не са били глобявани.

Първият кръг на надпреварата ще се организира от 5 февруари до 27 април. В този интервал всеки участник би трябвало да реши тест в уеб страницата на събитието. С него уредниците ще ревизират теоретичната подготовка на участниците.
Въпросите са свързани главно с познаването на разпоредбите за държание на пътя.

Вторият кръг на надпреварата ще се организира на 12 май 2018 година на писта Дракон, Калояново. Там ще бъдат изпитани всички умения на участниците, които би трябвало да имат в всекидневието си – заобикаляне на трудности, паркиране, преодоляване на автомобила върху мокра или заледена настилка, промяна на гума, инспекция на техническото положение на автомобила, оказване на първа помощ на потърпевши при ПТП и други.

Събитието на 12 май е отворено за посетители, като за посетителите са планувани голям брой атракции, измежду които дрифт шоу, демонстрации от професионални рали състезатели, игри с награди, благоприятни условия да ревизират шофьорските си умения и да тестват едни от най-хубавите коли за годината.

По данни на Пътна полициия сега в България има близо 220 000 водачи в тази възрастова група. " За страдание статистиката демонстрира, че някой от тях взе участие във всеки трети случай на пътя. Именно по тази причина стартираме акция, ориентирана напълно към тях. За да им покажем положителните образци и насърчим тези от тях, които познават и съблюдават Закона за придвижване по пътищата ", разясняват от СБА.

Най-добрият млад водач на България ще получи като премия опцията да кара една година новото " Рено Каптюр ", предоставено от представителството на марката в България. За справилите се най-добре ще има още доста награди.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР