Съюзът на автомобилните превозвачи на Словакия (UNAS) обяви намерението си

...
Съюзът на автомобилните превозвачи на Словакия (UNAS) обяви намерението си
Коментари Харесай

Словашките превозвачи блокират граничен пункт с Украйна

Съюзът на автомобилните превозвачи на Словакия (UNAS) разгласи желанието си да блокира Граничен контролно-пропусквателен пункт Wisne Nemecke - Ужгород на границата с Украйна от 1 декември, заяви украинската организация УНИАН.


Както се споделя в изказване на организацията от 29 ноември, граничният пункт ще бъде затворен от 15:00 часа, само че крайният час на митинга не е избран. Организаторите на акцията желаят да се причислят към превозвачите от Полша, които блокираха граничните си пунктове към този момент близо 4 седмици. Те упорстват за неотложно преустановяване на съглашението сред Европейски Съюз и Украйна, поради което съгласно тях „ транспортният пазар в Словакия стартира да се срутва “. Става дума за връщане на разрешителните за транспорт на товари за украинските транспортни компании.

Организаторите на блокадата считат, че Европейският съюз и Европейската комисия би трябвало да схванат, че отменяйки разрешителните за украинските превозвачи, освен Полша и други прилежащи на Украйна страни, само че и пазарите в целия Европейски Съюз ще изпитат отрицателни последствия. " Блокадата няма да ограничи превозването на филантропични артикули, военна помощ, живи животни, горива и охладени (пресни) артикули. Този превоз ще пресича границата без ограничавания ", се споделя в изказване на Съюза на автомобилните превозвачи.

Други търговски товари ще могат да минават границата със скорост от четири камиона на час. „ Както може да се види от цялостните камиони, които пътуват по нашите пътища, те не съдържат филантропични, военни или продоволствени артикули, в противоположен случай щяха да преминат през полската обсада “, сподели UNAS.

Организаторите означават още, че решението на Европейски Съюз за анулация на специфични разрешителни е взето за оказване на помощ на Украйна по време на войната. " Съюзът на автомобилните превозвачи на Словакия по никакъв метод не е срещу помощта за Украйна. Но Европейски Съюз подписа това съглашение, може би с положителни планове, без обаче да проучва въздействието върху пазарите на прилежащите на Украйна страни ", считат от организацията. „ Този митинг е явен израз на нашите претенции, че Словакия, която е витално подвластна от автомобилния превоз, би трябвало да отбрани личния си пазар на товарни транспорти и фирмите, работещи на него “, се споделя в изказването. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР