Съвсем скоро ще започне обновяването на едно от най-посещаваните медицински

...
Съвсем скоро ще започне обновяването на едно от най-посещаваните медицински
Коментари Харесай

Реновиране и енергийна ефективност очакват бургаското ДКЦ I

Съвсем скоро ще стартира обновяването на едно от най-посещаваните медицински заведения в Бургас - Диагностично-консултативен център I /бившата Първа поликлиника/. Клиниката се обитава в едното крило на УМБАЛ Бургас в комплекс " Зорница ".

В постройката от първи до четвърти етаж се разполагат регистратура, център по хематология, манипулационни, лекарски и профилирани кабинети. Тя не е ремонтирана главно от десетилетия, заради което огромна част от мазилката на външната фасада е компрометирана. Помещенията в сутерена не се експлоатират от дълго време и са в неприятно положение. Подобно е ситуацията и по етажите на здравното заведение.

В момента тече процедурата по желание на фирма-изпълнител на строително-ремонтните действия, а упованията се, че ремонтът ще стартира през месец юни.

Обновяването на ДКЦ I обгръща въвеждането на всички нужни ограничения за енергийна успеваемост, като топлоизолация на външните стени и на покрива, ремонт на остарялата покривна хидроизолация, улуци и водосточни казанчета и подмяната им с нови. Дейностите плануват още възстановяване на топлоснабдяването в постройката.

С идното възобновяване на ДКЦ I ще се подобрят доста изискванията както за пациентите, по този начин и за медицинските служащи.

Реновирането на здравното заведение е по план на Община Бургас, финансиран от Националния Доверителен Екофонд /НДЕФ/.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР