Съвсем скоро по кината тръгва филма Наполеон“ с Хоакин Финикс.

...
Съвсем скоро по кината тръгва филма Наполеон“ с Хоакин Финикс.
Коментари Харесай

Хоакин Финикс е Наполеон в нов епичен филм за френския император

Съвсем скоро по кината потегля кино лентата „ Наполеон “ с Хоакин Финикс . Легендарният режисьор Ридли Скот е основал зрелищен театър за възхода и падението на великия френски император Наполеон Бонапарт. В основната ролята влиза носителят на „ Оскар “ Хоакин Финикс.
 
 Наполеон Българска телеграфна агенция

Филмът стартира през 1789 година, когато Мария Антоанета е обезглавена на гилотината по време на Френската гражданска война, до момента в който млад офицер от артилерията, изигран от Хоакин Финикс, следи с тежък подбив, който ще употребява през по-голямата част от кино лентата. Новите водачи на Републиката се опасяват да не бъдат изместени от роялистите или от нахлуващите британци и по тази причина изпращат този дръглив корсикански боец в град Тулон, с цел да освободи цитадела, окупирана от английски бойци.
 
 Наполеон Българска телеграфна агенция

Точно когато се готви да нападна, той трансформира фамозната си шапка , като я трансформира в симетрична - и по този начин стартира възходът му към величието .

Всички последващи жестоки борби са зрелищни, разграничават се една от друга и са лесни за следене. Сред дима, кръвта и хаоса Ридли Скот подсигурява, че можете да видите кой печели и за какво. Докато кавалеристите нападат мъгливите равнини, а пехотинците се раздират на части от оръдейни патрони, " Наполеон " припомня, че никой различен режисьор не прави филми като Скот .
 
 Наполеон Българска телеграфна агенция

Най-важната жена в живота на Наполеон - Жозефин е изиграна от Ванеса Кърби . Тази овдовяла аристократка го превзема от пръв взор, а Кърби е задоволително харизматична, с цел да му обезпечи прелом. Уравновесена, само че земна, с блестящи очи, тя постоянно се усмихва на смешка, която единствено тя схваща. Изпълнението на Финикс е също толкоз прелестно. Далечен родственик на императора, който изигра в по-ранния епос на Скот " Гладиатор ", неговият Наполеон е провиснал до унесеност, когато е на бойното поле, раздразним по време на срещи и атрофиран младеж, когато става дума за дами.
 
 Наполеон Българска телеграфна агенция

У нас филмът ще бъде показан на 25 ноември в зала 1 на НДК, в границите на фестивала „ Киномания “ .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР