Съвсем естествено е в парламента да бъде създадена временна комисия

...
Съвсем естествено е в парламента да бъде създадена временна комисия
Коментари Харесай

Нинова: Увеличението на тока е тежък удар за домакинствата

„ Съвсем естествено е в Народното събрание да бъде основана краткотрайна комисия за цената на тока. Всички си даваме сметка, че нарастване за битовите консуматори от 1 януари е тежък удар за семействата “.

Това сподели пред публицисти в Народното събрание вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова. Две нови комисии бяха основани в Народното събрание. Едната ще реши по какъв начин да работят депутатите, а другата - по какъв начин да се оправим с енергийната рецесия.

„ Предметът на комисията е да направи справедлив разбор на обстановката и да предложи решения. Ние имаме воля да създадем всичко в границите на закона, само че да не допуснем нарастването от 1 януари “, сподели Нинова.

Тя разяснява, че като самостоятелен орган е право на КЕВР да разгласи увеличение на цената на тока в първия ден от ръководството на новото държавно управление.

„ Право е и на сътрудниците в Народното събрание да вземат законодателни ограничения, а ние в изпълнителната власт да ги осъществим. Уважавам разделянето на управляващите “, добави вицепремиерът.

" За нас е значимо, че имаме политическата воля това да се случи. Как тъкмо ще стане, ще забележим след основаването на комисията и откакто тя проработи ", добави Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР