Съвсем близко вече е началото на любимите за всички почитатели

...
Съвсем близко вече е началото на любимите за всички почитатели
Коментари Харесай

В кои спортове ще видим българи на игрите в Токио

Съвсем близко към този момент е началото на обичаните за всички фенове на спорта летни Олимпийски игри. Както знаем те бяха отсрочени предишното лято заради заплахите от болест от коронавирус вируса, само че това лято Токио 2020 ще одобри най-хубавите спортисти в очакване на нови върхове и високи достижения. Игрите са чудесна опция да участвате и спечелите със специфичния. Малко преди началото на самите игри дано да погледнем в кои спортове и с кои спортисти ще бъде показана България.

Общо 42 състезателя в 12 спорта ще носят българския трикольор. За знаменосец на групата е определена донеслата доста медали на страната ни състезателка по спортна пукотевица Мария Грозева. Интересно е, че броящ на дамите в българската група за игрите е много по-голям от този на мъжете. Може би добра вест е, че българската делегация е с най-ниска възраст от всички наши делегации след игрите през 1956 година в Мелбърн. Надяваме се младостта да ни донесе доста приятни страсти и медали. Спортовете, в които ще се показват нашите състезатели са: Бадминтон, където имаме три състезателки; бокс, в който дамите са две и един представител на мъжете; повдигане на тежести имаме двама състезателя при мъжете; в гимнастиката имаме един представител при мъжете и седем при жените; джудо с двама мъже и една жена; в спортната пукотевица две дами и един мъж; при надпреварите по карате ще имаме една представителка; в леката атлетика един мъж и четири жени; плуването е с четири състезателя при мъжете и една при жените; в битката имаме трима мъже и четири дами; кану каякът е с една представителка при дамите и тенис на маса също с една наша представителка.

Нека да погледнем кои наши състезатели ще мерят сили с най-големите и положителните. В бадминтонът ще забележим Линда Зечири, която ще се показа в самостоятелната конкуренция. По двойки ще вземат участие Габриела и Стефани Стоеви. В боксът ще стискаме палци за Стойка Кръстева в категория до 51 кг и Станимира Петрова до 57 кг. При мъжете ще следим Даниел Асенов в категория до 52 кг. Един от спортовете, в които България години наред печелеше медали за жалост на тази Олимпиада ще бъде показан единствено от Божидар Андреев до 73 кг и Христо Христов до 109 кг. В художествената гимнастика ще се надяваме на орден от ансамбъла ни, както и самостоятелно от Боряна Калейн и Катрин Тасева. Леката атлетика също е измежду спортовете, където мощно се надяваме на орден от Ивет Лалова – Колио и Мирела Демирева. Не подценяваме и другите ни състезателки – Инна Ефтимова, Тихомир Иванов и Габриела Петрова и им пожелаваме триумф. Ивет Горанова в категория до 55 кг ще ни показа в карате борбите на Олимпиадата. В спортната пукотевица се надяваме Мария Гроздева да успее в двете дисциплини, на които ще взе участие, 10 и 25 метра пукотевица с револвер. В плувните басейни са огромни очакванията за нашия Антъни Иванов, който ще се показа на 200 метра бътерфлай. Борбата също е обичайно мощен за нас спорт и нека възвърнем позагубената в последните години популярност. Ще стискаме палци на Георги Вангелов в свободния жанр и Айк Мнацаканян и Кирил Милов при класиците. При дамите имаме четири представителки – Миглена Селишка, Евелина Николова, Тайбе Юсеин, Мими Христова.

България има 51 златни, 87 сребърни и 80 бронзови медала от Олимпийски игри. Последните две и Рио Де Жанейро не ни донесоха злато, само че спортистите ни се върнаха с по три сребърни и три бронзови медала. Най-доброто ни класиране по медали е в Москва 1980 година с 41 медала, а най-вече златни – 10 сме спечелили в Сеул през 1988 година. От спортовете най-вече златни медали ни е донесла битката 16 медала, следвана от повдигане на тежести – 12 златни медала, лека атлетика – 5. Да се надяваме, че Олимпийските игри в Токио ще ни донесат доста наслада и мотив да слушаме химна си и нашите спортисти ще получат заслужените си оценки, без да са ощетявани. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР