Съвременните кинотрейлъри са вече цинични упражнения, които привличат вниманието (например

...
Съвременните кинотрейлъри са вече цинични упражнения, които привличат вниманието (например
Коментари Харесай

Изкуствен интелект на Fox предвижда аудиторията на един филм по трейлъра му

Съвременните кинотрейлъри са към този момент цинични извършения, които притеглят вниманието (например за битка за отразяване в обществените медии), само че те биха могли да бъдат още по-калкулирани в бъдеще. Изследователи от 20th Century Fox са произвели система за надълбоко образование, която може да планува кой е най-вероятно да гледа филм, основано на филмовия откъс му. Благодарение на образованието, свързващо стотици филмови откъси с данни за посещаемостта, AI може да свърже образни детайли в клипа (като цветове, лица, пейзажи и осветление) и приема на кино лентата измежду избрани демографски данни. Трейлър с доста диалект и топли цветове може да се хареса на група, друга от тази с доста смели цветове и необятни панорамни фрагменти.
По-конкретно, методът на дълбокото образование към този момент наподобява работи в действителни условия. Докато Fox използваше съществуващите филми като пример, системата също имаше триумф, като предвиждаше представянето на бъдещите филми. Разбира се, образните данни в напълно нов кино филмов откъс дават визия за това какви ще бъдат визитите няколко месеца по-късно.

В този способ има и дефекти. Той не улавя времева информация (Fox употребява като образец детонация след гонене с автомобили) и в идеалния случай ще комбинира видео и текстови описания, с цел да получи по-пълно чувство за историята.

Експертите на Fox обаче не се срамят от практическите приложения. AI може да помогне на студията да основат филмови откъси, за които те знаят, че ще се хареса на целевата публика на кино лентата , без значение дали те са инцидентни кинолюбители, които се придържат към ААА шлагерите, или почитатели, които желаят нещо по-различно. Може да забележим даже филмови откъси, които употребяват съответни изображения, с цел да увеличите възможностите да си купите билети. И това е значимо в ерата на стрийминга, където киносалоните би трябвало да се състезават за фенове, които елементарно могат да останат вкъщи и да гледат нещо на Amazon или Netflix .

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР