Съвременната марихуана вече не е мека дрога, тя е генномодифицирана,

...
Съвременната марихуана вече не е мека дрога, тя е генномодифицирана,
Коментари Харесай

Кампания Православните семейни ценности срещу новите дроги

Съвременната марихуана към този момент не е " мека " дрога, тя е генномодифицирана, дейното й вещество е сред 10 и 50% и използването й води до шизофрения. За това предизвести началникът на клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна проф. Снежана Златева. Тя е измежду участниците в акцията " Православните фамилни полезности против новите дроги ", чиито съорганизатори са Варненската и Великопреславска митрополия и община Варна. Златева добави, че най-вече интоксикации се получават при използвалите амфетамини, метаамфетамини и екстази. Това е най-популярната измежду младежите дрога, а от време на време тя води до свръхвъзбуда на целия организъм, което предизвиква инсулти и инфаркти.

Нови психоактивни субстанции, главно синтетична дрога, проникват у нас, те не се улавят от общоприетите проби, а единствено от кръвни проби, а лаборатории в България занапред се построяват. Проблемът е, че те се внасят най-вече от Китай като суха растителна маса, само че обработена с над 200 субстанции, синтетични канабиноиди, в половината от случаите те предизвикват гибел поради свръхдоза. Това заяви във Варна доктор Борислав Станчев от дирекция „ Превенции ” в община Варна, който взе участие в акцията на съдружие „ Отвори очи ”, общината и Варненската и Великопреславска митрополия на тематика „ Православните фамилни полезности против новите дроги ”.

Д-р Станчев сподели още, че се появява друга заплаха, обвързвана с така наречен хашишово масло. " Другото обаче е по-големият проблем, защото имаме огромна група хора, експериментиращи и неупотребяващи канабис. В последно време доби много огромна известност и добива все по-голяма известност по този начин нареченото хашишово или марихуаново масло. Това не е хашиш. Това е извлек. Обработва се с едни специфични химически разтвори и се извлича тетрахидроканабинол, при което той е с доста висока централизация - 80% и нагоре. Често се продава под формата на ампулки, които се накапват било на тютюн, било на смески за пушене, а може да се продават и като ампули, подготвени за пушене в електронни цигари. Това напоследък е някаква мода, която е превзела Съединените щати и Европа. Има го, несъмнено, и тук ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР