Съвместният изследователски център на Европейската комисия успешно потвърди валидността на

...
Съвместният изследователски център на Европейската комисия успешно потвърди валидността на
Коментари Харесай

Нов тест открива Омикрон, как действа

Съвместният проучвателен център на Европейската комисия сполучливо удостовери валидността на оферти от него характерен способ за разкриване на разновидността Омикрон на ковид.

С този способ лабораториите могат да употребяват елементарни PCR проби за разкриване и идентифициране на Омикрон, без да е належащо скъпо и отнемащо време секвениране, съобщи Българска национална телевизия.

" Този нов способ ще разреши по-бързо и по-евтино разкриване на Омикрон и ще даде опция за по-доброто му следене в Европейски Съюз и по света. Науката се потвърди като значителен детайл в битката ни против COVID-19. Благодарна съм за неуморната работа на всички учени по време на пандемията ", съобщи Мария Габриел, комисар по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта.

Новият способ за полимеразна верижна реакция се оказа доста ефикасен при характерни за Омикрон изпитвания, извършени от Съвместния проучвателен център.

Дори когато са налични в дребни количества, всички съдържащи Омикрон проби са дали позитивни резултати, до момента в който всички други проби, съдържащи да вземем за пример необятно публикувания вид Делта или първичния вид от Ухан, реагират негативно.

Това на процедура значи, че методът дава опция на всяка лаборатория, работеща със общоприета PCR технология, да разпознава разновидността на Омикрон бързо и без да е належащо по-дълго секвениране.

Модифицираният реагент, създаден от Съвместният проучвателен център, може да бъде поръчан от постоянните снабдители на PCR теста и може да бъде прибавен бързо. Всички лаборатории, които правят PCR проби през днешния ден, ще могат да се приспособяват бързо, показват от пресслужбата на Европейска комисия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР