Съвместна благотворителна инициатива С грижа за сърдечно-съдовото здраве“ ще стартира

...
Съвместна благотворителна инициатива С грижа за сърдечно-съдовото здраве“ ще стартира
Коментари Харесай

Кампания на УМБАЛ „Света Екатерина“ за безплатни кардиологични прегледи

Съвместна благотворителна самодейност „ С грижа за сърдечно-съдовото здраве “ ще започва в навечерието на националния празник и в Деня на Баба Марта – най-ярко символизиращ здравето в националния календар. Кампанията провеждат управленията на УМБАЛ „ Света Екатерина “ и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса (СОСЗР).
В продължение на цялата година кардиолози от профилираната болница за лекуване на сърдечно-съдови болести ще правят безвъзмездни прегледи на членуващите в СОСЗР.

Кампанията е по взаимна концепция на изпълнителния шеф на болничното заведение професор доктор Генчо Начев и ръководителя на СОСЗР ген. Златан Стойков.
Инициативата стартира в София на 1 март от 10.00 ч. в диагностичните кабинети на болничното заведение на първи етаж. След първичните прегледи при потребност пациентите ще бъдат пренасочвани за спомагателни проучвания и лекуване в стационарните клиники. След привършване на прегледите на членуващите в столичните организации акцията ще продължи посредством изнесени мобилни кабинети в районните структури на СОСЗР.

УМБАЛ „ Света Екатерина “ е водеща в лекуването на сърдечно-съдовите болести в страната и пионер във въвеждането на нови методики в инвазивната кардиология, кардиохирургията и сърдечните трансплантации. Едно от главните й преимущества е в съчетанието на отлични експерти и най-съвременна инсталация за необятен набор проучвания.

Болницата разполага с най-модерния компютърен томограф, с който може да се прави неповторима диагностика на сърдечно-съдовата система. Единствено тук се прави карта на сърдечната активност благодарение на катетри, работещи на електромагнитен принцип. Сърдечно-съдовите хирурзи и инвазивните кардиолози осъществявят хибридни интервенции, благодарение на които лекуват едноетапно необятен набор от болести.

Ангажираността и благосклонностите на проф. Генчо Начев към българското войнство от запаса и запаса имат дълбоки персонални корени. Един от най-големите престижи в българската кардиохирургия е внук на подпоручик Генчо Хаджигенчев, адютант на 4-та тайфа от 23-ти пехотен Шипченски полк, джентълмен на Военния медал „ За храброст”, взел участие във войните за национално избавление и обединяване. Проф. Начев е и един от създателите на книгите „ Историята на 23-ти пехотен Шипченски полк”, „ Възкресението на Българското опълчение – Душата на Македония и Одринско” и „ Забравената война”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР