Съветски танк от Втората световна война, част от паметен комплекс

...
Съветски танк от Втората световна война, част от паметен комплекс
Коментари Харесай

Посегнаха на съветски паметник в Силистра. Причината


Съветски танк от Втората международна война, част от незабравим комплекс в Силистра, получи нова багра. Той бе брандиран с логото на известна марка презервативи, осведоми БНР.

От градската администрация навреме започнаха ограничения, с цел да заличат графитите.
-->
Постове в обществената мрежа разкриват, че зад тях стои групата Destructive Creation.:

На 8 септември 1944 година Силистра е първият град у нас, в който влизат елементи на Съветската войска.

25 години по-късно Т 34 става част от паметния комплекс с създател Васил Симидчиев, описа доктор Наталия Минчева, организатор на отдел " Най-нова история " към Регионалния исторически музей.

" В музея нямаме непокътнати сведения от кое място и по какъв начин е доставен танкът. Такава информация не е отразена и в материала, отдаден на откриването на паметника на страниците на тогавашния официоз вестник " Силистренска естрада ".

Но историкът Веселин Аврамов описа, че татко му е взел участие в издирването на бойната машина. По самодейност на локалните управници са били писани писма до разнообразни институции в тогавашния Съветски съюз.

" Оказва се, че самият танк още в 1945 година в хода на втория стадий от Отечествената война против Германия е бил подарен на Първа българска войска и го намират в Триъгълника Грудово-Звездец ".

За последните няколко години това е второ посягане върху танка в Дунавския парк.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР