Съветникът в „Столична община“ от „Демократична България“ Веселин Калановски поиска

...
Съветникът в „Столична община“ от „Демократична България“ Веселин Калановски поиска
Коментари Харесай

Веселин Калановски поиска оставката на министъра на културата


Съветникът в „ Столична община “ от „ Демократична България “ Веселин Калановски изиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов в студиото на „ Тази неделя “.

„ Съпоставката Атанас Атанасов и министър на културата са две много разнообразни стойности и мъчно могат да се съберат на едно място. Някои хора се пробваха да го оправдаят с младостта му, няма такава младост. На 32 година, това е чиста проба инфантилизъм. Много бих се радвал от „ Продължаваме промяната “ да ме чуят и да ни зарадват с благополучен петък без този министър. Това е позор, това е срам за българската просвета “, съобщи той.

Преди дни в обществените мрежи министърът на културата пусна видеоселфи от кабинета си с признателност към всички, които са се сетили да го поздравят за рождения му ден.

Под звуците на класическа музика той снима кабинета, гледката от прозореца, както и себе си, до момента в който благодари. Видеото бързо обиколи обществените мрежи и провокира разнопосочни реакции.

Калановски съобщи, че приказва от свое персонално име, като артист и представляващ ползите на сътрудниците си.

„ За страдание, огромна част от политическия хайлайф с назначението на Атанасов показва отношението към културата на българската политическа класа. Видеото му от кабинета е единствено венецът от цялостното му държание досега. Няма Закон за театъра, за театралните изкуства, би трябвало да бъдат променен Закона за културното завещание. Какво прави три месеца този мъж? “, добави съветникът в „ Столична община “.

Вижте повече във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР