Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан издаде

...
Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан издаде
Коментари Харесай

САЩ коментираха дали ще се бият срещу руските сили в Украйна

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан издаде съществени предизвестия за Русия и Украйна в неделя, само че настоя, че американските сили, които са ситуирани в Европа, „ не са изпратени да се бият с съветските сили в Украйна “.

По време на изява в „ Седмицата “ на ABC, Съливан повтори изказванията на други американски публични лица, като сподели, че съветска инвазия в Украйна може да се случи още на следващия ден, макар че Москва неведнъж отхвърля изказванията, че съветски войски се приготвят за евентуален спор.

Съливан обаче настоя, че изпращането на 1700 американски бойци в Полша, част от разполагането на 3000 души в Европа, не е ход за ескалация на напрежението в района – нещо, в което самата Украйна упреква Запада през последните седмици.

" Развърнатите сили ", сподели Съливан, „ не са изпращани да се бият с съветските сили в Украйна “.

" Те са там, с цел да „ защитват нашите съдружници от НАТО “ и да изпратят „ ясно обръщение “ на Русия, че „ експанзията “ против тези съдружници ще бъде посрещната с „ корав отговор “, сподели той.

Съливан съобщи, че има „ доста ясна “ опция Русия да нахлуе в Украйна, може би даже „ незабавно на следващия ден “.

Киев предизвести против реториката по отношение на опцията за експлоадиране на спор в Източна Украйна, където войските на страната са заключени в опълчване с двете самопровъзгласени републики Донецк и Луганск от 2014 година

Съветникът на украинския президент Михаил Подоляк сподели в изказване в неделя, че „ шансът за намиране на дипломатическо решение за деескалация “ е „ доста по-висок “ в района, в сравнение с „ по-нататъшна ескалация “.

Хиляди бойци бяха изпратени за Полша, Германия и Румъния тази седмица от Байдън в отговор на опасенията от съветска експанзия против Украйна. Американски чиновници упорстват, че Русия разполага с 70% от силите си за офанзива, макар че чиновници на Кремъл отхвърлиха това и упрекнаха Съединени американски щати в ескалация на напрежението с разполагането на войски в Източна Европа.

„ Очевидно е, че това не са стъпки, ориентирани към деескалация на напрежението, а в противен случай, те са дейности, които водят до повишаване на напрежението “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков тази седмица.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР