Съветникът по национална сигурност Джейк Съливан се срещна с министър-председателя

...
Съветникът по национална сигурност Джейк Съливан се срещна с министър-председателя
Коментари Харесай

Джейк Съливан изрази пред Петков солидарност с България относно енергийната криза

Съветникът по национална сигурност Джейк Съливан се срещна с министър-председателя на България Кирил Петков. Те обмениха отзиви по отношение на непредизвиканата военна експанзия на Русия против Украйна, като потвърдиха готовността си да продължат да поддържат народа и държавното управление на Украйна и да накарат Русия да заплати за своите дейности, сподели Ейдриън Уотсън.

Г-н Съливан акцентира солидарността на Съединени американски щати с България поради следващия опит на Русия да употребява силата като оръжие и разиска с министър-председателя настоящите старания за подсилване на европейската резистентност посредством по-нататъшно диверсифициране на енергийните доставки за Европа.

Г-н Съливан изрази поддръжка за акцента, който българското държавно управление слага върху върховенството на закона и промените за битка с корупцията. Те разискаха и значимостта да бъдат насърчавани стабилността и просперитета на Западните Балкани, добави представителят на Съвета по национална сигурност към Белия дом.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР