Съветникът на финансовия министър Росица Велкова - Любомир Каримански, разсея

...
Съветникът на финансовия министър Росица Велкова - Любомир Каримански, разсея
Коментари Харесай

Ще има ли пари за пенсии? Говори Каримански

Съветникът на финансовия министър Росица Велкова - Любомир Каримански, разсея огромни страхове, насаждани към пенсиите.

Не би трябвало да се спекулира със страховете на хората, тъй като бюджетът, който се изготвя сега във финансовото министерство, не вещае проблем с заплащанията през юни. Това сподели пред Нова телевизия финансистът Каримански във връзка изявление на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, съгласно който през лятото може да спрат заплащанията, в случай че нямаме бюджет от постоянен кабинет
-->
„ Това беше предизборна заигравка. Трябва да сме малко по-спокойни. Когато се преглеждат финансите на страната, би трябвало да се преглеждат задълбочено всички сечения в министерството, без да е належащо да се шуми доста и да се изнася чак толкоз информация “,каза Каримански.

„ Трябва да се направи оптимизация, защото има задоволително доста разноски в обществения бранш. Нищо не демонстрира, че те може да са с толкоз нараснал ритъм, колкото сега се правят и политиците биха желали това “, разяснява Каримански.

„ Защо не престават енергийните помощи към момента при изискване, че в цяла Европа са спрели по този метод, по който в България се ползват – без да имаме уязвими групи. Трябва да е ясно какво подкрепяме и за какво даваме тези пари. Това е от фонд „ Енергийна сигурност “, само че да не забравяме, на 100% дивидентите от всички енергийни сдружения бяха прибрани за 2022 година “, добави той.

„ През тази и през идващите години, в случай че има потребност от някаква рационализация с капиталови цели, от кое място ще се вземат тези пари? Дали няма отново от страната и това да образува нов дълг. Това е притеснително “, акцентира специалистът.

„ Ако продължаваме да имаме приход 80% под този в Европа, българите ще се стремят към миграция. Въпросът е по какъв начин да имаме междинен приход, който да не е избран от популистката политика, а от икономическото развиване на страната “, съобщи Каримански.

„ По нищо не проличава да е чак толкоз да е притеснителна ситуацията към държавните финанси. Има проблеми, само че те се вземат решение с едно постоянно държавно управление и посредством реформиране на системите – и пенсионната, и осигурителната “, сподели още финансистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР