Съветникът на американския президент по националната сигурност Джон Болтън заяви,

...
Съветникът на американския президент по националната сигурност Джон Болтън заяви,
Коментари Харесай

САЩ поканиха Путин да посети Вашингтон

Съветникът на американския президент по националната сигурност Джон Болтън съобщи, че Съединени американски щати са поканили съветския президент Владимир Путин във Вашингтон, съобщи Ройтерс.

Тръмп и Путин ще се срещнат за малко и в Париж на 11 ноември, по време на честванията на стогодишнината от края на Първата международна война, добави Болтън на конференция в грузинската столица Тбилиси. Той означи, че парижката им среща ще бъде къса.

Двамата президенти са се срещали няколко пъти в коридорите на интернационалните конгреси, само че са имали единствено една двустранна среща на високо ниво през юли във финландската столица.

След срещата Тръмп беше упрекнат от съперниците си и даже от някои членове на личната му Републиканска партия, че не е съумял да заеме твърда позиция против съветския водач.

Темата за посещаване на Путин в Съединени американски щати е заредена с високо напрежение, тъй като американските разследващи организации настояват, че Русия се е намесила в президентските избори през 2016 година, с цел да помогне на Тръмп да завоюва. Русия отхвърля всякаква интервенция, отбелязва организацията.

Тръмп е казвал, че е в полза на Съединени американски щати да открият солидни работни връзки с Путин.

На пресконоференцията в Тбилиси Болтън посочи, че Вашингтон е подхванал всички нужни наказания против Русия поради войната й против Грузия през 2008 година

Войната докара до признаването от Русия на два отделили се от Тбилиси грузински района - Южна Осетия и Абхазия, за самостоятелни страни.

Президентският консултант сподели още, че сега Вашингтон обмисля дали да наложи спомагателни наказания на Русия поради отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му във Англия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР