Съветник по сигурността на президента Радев - Илия Милушев -

...
Съветник по сигурността на президента Радев - Илия Милушев -
Коментари Харесай

Втори президентски съветник натикан в ареста

Съветник по сигурността на президента Радев - Илия Милушев - е задържан, оповестиха от прокуратурата.

Първоначално той е бил разпитан като очевидец, само че след осъществена компютърно-техническа експертиза на конфискуван от него телефон, се открило, че в апарата има информация, касаеща Държавна организация " Технически интервенции ".

Милушев непринудено предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна организация " Разузнаване ", които съдържат информация, представляваща държавна загадка.

Президентският консултант обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на постройката на Президентството, като точно това е наложило осъществяването на утринната акция по следствията и в постройката на президентската администрация.

Действията по следствието се правят по досъдебно произвеждане, което е формирано за закононарушение по член 357 от Наказателен кодекс – оповестяване на държавна загадка, допълват от прокуратурата.

Освен Милушев, със заповед на Министерството на вътрешните работи, за 24 часа е арестуван и М.К. – някогашен чиновник на Държавна организация " Разузнаване ".

Предстои наблюдаващите прокурори да извършат преценка дали ще бъдат предявявани обвинявания и взети ограничения за неотклонение на двамата арестувани.

По досъдебното произвеждане има и още две лица (П.В. и А.З.), привлечени в качеството им на обвинени, по отношение на които са взети ограничения за неотклонение " домакински арест ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР