Съветът за сигурност на ООН отново стана заложник на стремежите

...
Съветът за сигурност на ООН отново стана заложник на стремежите
Коментари Харесай

Русия гневна на Запада за неприетата резолюция в ООН

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации още веднъж стана пленник на стремежите на западните страни, като не одобри проекторезолюцията на Руската федерация за Близкия изток. Това съобщи непрекъснатият представител на Русия в международната организация Василий Небензя, представен от ТАСС.

" Съжаляваме, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации още веднъж стана пленник на стремежите на западните страни. Това е единствената причина, заради която той не можа да изпрати явен, мощен групов сигнал, ориентиран към деескалация на обстановката ", сподели дипломатът.

Решението беше подкрепено от петима членове на съвета . Четирима, в това число Съединени американски щати и Англия, гласоподаваха срещу, шестима се въздържаха, добавя " Интерфакс ".
 Путин беседва с главните играчи в Близкия изток Обновена
Путин беседва с главните играчи в Близкия изток

В опит да обезпечи преустановяване на огъня във войната сред Израел и Хамас

В публикувания по-рано текст на резолюцията се приказва за " сериозна угриженост по отношение на ескалацията на насилието и утежняването на обстановката в района ". Той също по този начин осъжда насилието против цивилни и приканва за освобождение на пандизчиите.

Освен това документът съдържа апел за " обезпечаване на безпрепятствени доставки на филантропична помощ, в това число храна, гориво, здравна помощ, както и основаване на условия за безвредна евакуация на цивилни ".

Резолюцията се нуждае от най-малко девет от 15-те гласа на членовете, с цел да бъде призната, и без несъгласие от Англия, Китай, Франция, Русия или Съединените щати, петте непрекъснати членки на Съвета.

В понеделник Съветът за сигурност на Организация на обединените нации гласоподава  Проектите бяха импортирани от Русия и Бразилия. 

Руският план приканва за филантропично преустановяване на огъня , до момента в който бразилският план приканва за филантропични паузи, с цел да се разреши достъп на помощ. И двата плана осъждат насилието и враждебните дейности против цивилни и всички терористични актове и приканват за освобождение на заложниците.

Бразилският план осъжда палестинската формация " Хамас " за офанзивите против Израел, до момента в който съветският план не показва името на " Хамас ".
 Експерти на Организация на обединените нации: Израелските удари по Газа са
Експерти на Организация на обединените нации: Израелските удари по Газа са " групово наказване "

Те обръщат внимание на продължаващата 16-та година блокада на линията Газа

Без да посочва Израел, бразилският текст също по този начин приканва за анулация на израелската заповед цивилните и чиновниците на Организация на обединените нации в северната част на Ивицата Газа да бъдат преместени в южната част на Газа.

Израел , до момента в който подлага линията на н , поставяйки анклава под цялостна блокада. Властите в Газа оповестяват, че минимум 2750 души са били убити.

Израелските сили продължиха да бомбардират Газа в понеделник, откакто дипломатическите старания за образуване на преустановяване на огъня, с цел да се разреши на притежателите на непознати паспорти да изоставен и да се достави помощ в обсадения палестински анклав, се провалиха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР