Съветът на ООН по правата на човека ще организира в

...
Съветът на ООН по правата на човека ще организира в
Коментари Харесай

Съветът на ООН по правата на човека ще заседава извънредно по искане на Киев

Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида ще провежда в четвъртък изключително съвещание на тематика " Влошаване на обстановката с правата на индивида в Украйна " , станала обект на съветско навлизане, съобщи Франс прес.

" Днес поискахме особено съвещание на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, с цел да разгледаме утежняването на обстановката с правата на индивида в Украйна ", съобщи украинската посланичка в Организация на обединените нации Евгения Филипенко във видео, оповестено в Туитър. Малко по-късно Организация на обединените нации заяви, че то ще се организира на 12 май , като посочи, че настояването на Киев е било подкрепено от 15 страни членки, в това число от Съединени американски щати, Франция, Япония, Полша, Мексико и Гамбия, както и от 36 страни наблюдателки, в това число България, Унгария, Швейцария и Турция.

" Заедно изпращаме още едно мощно обръщение към Путин и неговата клика от военнопрестъпници: вие сте изолирани както в никакъв случай до момента ", акцентира Филипенко във видеото.

Мисията на Украйна в Организация на обединените нации насочи в Туитър апел към Съвета за сигурност на организацията да " работи в отговор на ужасните нарушавания на правата на индивида и военни закононарушения, осъществени от Русия в Украйна ".

" Искаме Организация на обединените нации да вземе съответни ограничения за битка против нарушаванията на човешките права, осъществени от Русия в Украйна и военните закононарушения, които прави всекидневно против нашия народ ", прикани Филипенко. Тя посочи, че " това включва следствие " на хипотетичните военни закононарушения, осъществени от Русия в Буча и други окупирани от нея региони.

" Това е и опция за интернационалната общественост да прегледа обстановката в Мариупол, както и насилственото преселване на нашето население и други нарушавания против почтени украински цивилни ", добави Филипенко.

След двудневно съвещание на 3 и 4 март, отдадено на обстановката с човешките права в Украйна, Съветът по правата на индивида одобри с голямо болшинство резолюция, с която реши да бъде основана самостоятелна интернационална проверяваща комисия , напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР