Съветът на Европейския съюз одобри седмия пакет от санкции на

...
Съветът на Европейския съюз одобри седмия пакет от санкции на
Коментари Харесай

Нови санкции срещу Русия, удариха златото на Путин

Съветът на Европейския съюз утвърди седмия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, включващ отчасти ембарго върху златото, включване на 55 физически и юридически лица в черния лист и разширение на листата със неразрешени артикули с двойна приложимост. Това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Туитър. Със същото решение срокът на всички съществуващи наказания против Русия беше продължен до края на януари 2023 година

" Държавите-членки утвърдиха нашите засилени и разширени наказания против Кремъл ", написа тя.

Санкциите ще влязат в действие след публикуването им в Официалния вестник на Европейски Съюз, където ще бъдат оповестени и всички детайлности за новия пакет.

Според европейски източници възбраната за златото няма да обхване бижутата. Към листата на стоките и технологиите с двойна приложимост, чиито доставки за Русия са неразрешени, ще бъдат добавени и редица категории.

В черния лист на Европейски Съюз ще бъдат добавени още 48 лица и 7 организации, измежду които редица съветски длъжностни лица и предприемачи, както и мотоклуб " Нощни вълци " и неговият водач Александър Залдастанов (Хирургът). Санкциите включват и спомагателни уточнения по отношение на рестриктивните мерки върху финансовата активност на Русия и нейните сдружения. По-специално се акцентира, че Европейски Съюз не постанова никакви ограничавания върху търговията с Русия с храни и торове. Със същото решение всички настоящи наказания против Русия ще бъдат удължени с шест месеца - до края на януари 2023 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР