Съветът на директорите на „Булгаргаз“ е сменено след решение на

...
Съветът на директорите на „Булгаргаз“ е сменено след решение на
Коментари Харесай

Шефът на БЕХ с нова информация за смяната в Булгаргаз

Съветът на шефовете на „ Булгаргаз “ е заменено след решение на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Това излиза наяве от документите, импортирана в Търговския указател. За изпълнителен шеф на сдружението е определен Людмил Йоцов, който заема мястото на Николай Павлов.

Съмнения за метода, по който „ Булгаргаз “ е определяла цените на газа и дали е направено всички допустимо в страната ни да бъде импортирано цялото количество синьо гориво по контракта с Азербайджан са измежду главните аргументи за промяната на управлението на газовата ни компания, разкри пред БНР изпълнителният шеф на БЕХ Иван Андреев.

Решението за уволнението на борда на Булгаргаз идва след инспекцията, която трябваше да извърши БЕХ. „ Беше осъществена инспекция на сдружението, показан е отчетът на борда на шефовете на БЕХ и беше взето решение за бистрота да се смени управлението, с цел да може да се изяснят всички обстоятелства, които касаят инспекцията “, изясни Андреев.

„ Има някои обстоятелства, които изискват разработка на спомагателни документи и частични политики в сдружението – политика за ценообразуването да вземем за пример. Има подозрения за това, че „ Булгаргаз “ не е ценообразувала вярно ", добави той.

„ Документацията е доста, ще бъде стартирана процедура за външен одит от някоя от огромните одитни компании “, сподели още шефът на БЕХ.

По мотив новите назначения и мнения в обществените мрежи той означи, че това е решение на целия ръб: „ В тясна връзка сме с Министерство на енергетиката, което е нашият принципал “.

По-рано членовете на отстранения съвет на шефовете на "Булгаргаз " разпространиха известие, в което се споделя, че те са разбрали за уволнението си от медиите, без да се показват публични претекстове и отхвърлят отправените към тях обвинявания.

В писмо до медиите уволненото управление на "Булгаргаз “ показва, че в днешните си изказвания министър председателят и министърът на енергетиката се базират на резултати от инспекция, осъществена от БЕХ без борда на газовата ни компания да е осведомен за приключването на тази инспекция и за нейните резултати. Ръководството на сдружението е било осведомено с прелиминарен отчет, който съгласно тях съдържа "изцяло неправилни изказвания, констатации и рекомендации “. По всяко от тях "Булгаргаз “ е предоставило подробни уточнения, спомагателна информация и обосновки.

Според уволненото управление обществено отправените рецензии към тях за неверни или неправилни решения, които са довели до приемането на по-малки количества азерски газ и заради това цените на газа за българските консуматори са повишени, не почиват на никаква справедлива основа. Съветът на шефовете преглежда решението за промяната като политически стимулирано и в несъгласие с направените поръчки за експертно ръководство на държавните сдружения, се показва в известието на газовата компания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР