Съветът на директорите на "Българска фондова борса" АД получи нов

...
Съветът на директорите на "Българска фондова борса" АД получи нов
Коментари Харесай

Съветът на директорите на БФБ получи нов петгодишен мандат

Съветът на шефовете на "Българска фондова борса " АД получи нов петгодишен мандат. Това реши на изключителното си съвещание през днешния ден общото заседание на акционерите на борсовия оператор.

Одобрен е небосвод от пет години за ръководството на членовете на борда: Асен Ягодин, Васил Големански, Маню Моравенов, Христина Пендичева и Радослава Масларска, която влиза на мястото на Любомир Бояджиев. Радослава Масларска е ръководител на Българската асоциация на лицензираните капиталови медиатори и изпълнителен шеф на "Елана Трейдинг ".
„ Благодаря за опцията да стана част от този екип, с който можем да доразвием стратегическите начинания, по които работим като сътрудници. Макар от години да поставяме старания за по-активната роля на финансовия пазар в стопанската система, в този момент повече от всеки път има потребност да насърчим посредством голям брой ограничения използването на фондовия пазар от бизнеса, вложителите и страната, с цел да може той да извърши ролята си като мотор на напредък в икономическото възобновяване “, разяснява във връзка избора й Радослава Масларска.
Според Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ, новият мандат е безапелационна поддръжка за стратегическите начинания, които управлението на "БФБ-София " е подхванало и възнамерява да извърши в средносрочен проект. "Съзнаваме огромната отговорност, която ни е предоставена, изключително в интервал на рецесия. Доверието на акционерите на борсата ни дава убедеността, че сме поели по верния път “, отбелязва Маню Моравенов.
Общото заседание е приело също нова Политика за възнагражденията на членовете на съвета на шефовете и е определило гаранцията за ръководството им в размер на тримесечното им брутно заплащане. Министърът на финансите, като представител на страната, която е мажоритарен собственк с дял от 50.05% от капитала, е акредитиран да подписа контракта за споразумяване на връзките сред мениджърите и сдружението.
Акционерите на БФБ са одобрили и препоръчаните от съвета на шефовете Правила за избор на регистриран инспектор за легализация на годишния финансов доклад на сдружението.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР