Саул Канело“ Алварес защити абсолютната си световна титла в супер-средна

...
Саул Канело“ Алварес защити абсолютната си световна титла в супер-средна
Коментари Харесай

Канело срази Головкин в мач номер 3 и остана абсолютен шампион в супер-средна категория

Саул „ Канело “ Алварес отбрани безспорната си международна купа в супер-средна категория, надигравайки Генади Головкин в последния мач от епичната трилогия посред им в Лас Вегас. Мексиканецът диктуваше темпото в по-голямата част от 12-те рунда в „ Ти-Мобайл Арена “, печелейки с единомислещо съдийско решение. В една от картите на съдиите резултатът бе 116-112 в негова изгода, до момента в който останалите двама присъдиха 115-113 за Алварес, който се оправи с казахстанеца даже след щурма му в заключителните рундове .

„ Благодаря ти доста, приятелю. Дадохме на почитателите три положителни мача. Благодаря ти за всичко. Трябва да продължиш в същия дух. Показах, че загубите могат да показват, че си популярен и че можеш да се върнат назад на земята. Той е доста добър боксьор, същински герой. Щастлив съм, че споделих кръга с него. Знаеш, че ще бъде мъчно още от първия рунд. Той е твърд противник. Нуждая се от интервенция, лявата ми ръка не е добре, само че аз съм войник, по тази причина съм тук. Не мога да държа даже една чаша, нещата са зле, само че ще се оправя. Имам потребност от отмора, по-късно ще се върна и ще се реванширам за загубата от Бивол “, сподели Канело, който по-рано през годината записа едвам второто си проваляне на кръга точно от него, откакто мина в лека-тежка категория.
Алварес (д) завоюва против Головкин (л) с единомислещо съдийско решение.
„ Направих тактическа неточност като стартирах по-бавно, само че това беше и тактиката на екипа, искахме да забележим по какъв начин ще се развие мача. Мисля, че и двамата започнахме постепенно. Искам да се здрависвам с Канело. Ако не разбирате, не разбирате нищо “, разяснява Головкин, който съобщи, че обтегнатите му взаимоотношения с мексиканеца са в предишното и той изпитва почитание към противника. Казахстанецът побърза да оправдае вероятно преустановяване на кариерата си . „ Не забравяйте, че аз съм към момента първенец на 160. Ще се завърна, хора, към момента съм първенец “, сподели носителят на поясите на IBF и WBA в междинна категория.

Първите няколко рунда минаха под диктовката на Алварес, който бе по-активен, само че не съумя да затрудни Головкин. Казахстанецът обаче стартира да демонстрира, че не е първа младост, като мощно дясно кроше на Канело откри задачата в петия рунд – мексиканецът се усещаше в свои води, като непрестанно уморяваше в допълнение противника. В деветия рунд Алварес се озова на въжетата, само че Головкин по този начин и не съумя да завърши офанзивата си. В последните рундове той опита всичко, само че щурмът му бе прекомерно просрочен и по този начин Канело го удържа за крайната победа.

По този метод мексиканският боксьор завоюва третия конфликт посред им – в предходните два той взе втория през 2018, а в първия се стигна до тъждество година по-късно. Алварес е с баланс 58-2-2 (39 с нокаут), до момента в който Головкин е към този момент с 42-1-2 (37 с нокаут). /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР