Саудитският крал Салман започна днес безпрецедентна обиколка в кралството си,

...
Саудитският крал Салман започна днес безпрецедентна обиколка в кралството си,
Коментари Харесай

Саудитският крал започна обиколка из страната си, за да се запознае с нуждите на поданиците

Саудитският крал Салман стартира през днешния ден невиждана обиколка в кралството си, въвлечено в дипломатическа стихия след убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги, оповестиха локални медии, представени от Франс прес.
82-годишният монарх дойде в централната провинция Касим, първи стадий от обиколката в няколко района на кралството, удостовери чиновник, непосредствен до кралското обграждане.

Кралят би трябвало също да посети северния регион Хаил в първата обиколка от този тип след възкачването си на престола през 2015 година, заяви проправителственият ежедневник "Сабк ".

В програмата са включени церемонии по предоставяне на началото на инфраструктурни планове, както и на планове в опазването на здравето и образованието, с цел да може кралят да се "осведоми за изискванията на живот на жителите и да се запознае с потребностите им ", акцентира всекидневникът "Сауди газет ".

Кралят предприе тази обиколка в разгара на рецесията след убийството на Хашоги. Саудитският публицист беше погубен на 2 октомври в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул при още неизяснени условия. Тялото му не е намерено.
След дълготрайно отказване, саудитските управляващи признаха, че журналистът е бил погубен в дипломатическата задача, само че предложиха няколко версии за случилото се, които бяха посрещнати скептично.
Рияд първо говореше за "сбиване ", излязло от надзор, а по-късно, че случилото се с 59-годишния публицист е резултат от неразрешена интервенция.

Заради убийството обликът на принца престолонаследник Мохамед бин Салман, мощният човек в кралството, доста пострада, макар че Рияд изрично отхвърли неговото присъединяване.
За да се оправят с рецесията, саудитските водачи наподобява търсят вътрешна поддръжка, показва Агенция Франс Прес.

Миналия месец крал Салман поръча възобновяване на изплащането на годишни награди на всички чиновници от началото на идната година. Те бяха анулирани през 2016 година с въвеждането на ограничения за строги икономии поради спадането на цените на суровия нефт.

Саудитска Арабия е най-големият международен експортьор на нефт.

През последните седмици саудитците също засвидетелстваха поддръжката си за престолонаследника с прославящи го стихове и песни в обществените мрежи.
За локалните длъжностни лица рецесията, обвързвана с аферата "Хашоги ", не е нищо повече с изключение на западен скрит план, показва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР