Саудитските власти съобщиха, че са осуетили нападение с минирана лодка

...
Саудитските власти съобщиха, че са осуетили нападение с минирана лодка
Коментари Харесай

Саудитска Арабия съобщи, че е осуетила нападение с минирана лодка край пристанище

Саудитските управляващи оповестиха, че са осуетили нахлуване с минирана лодка край крайбрежията на пристанище Янбу в Червено море, откакто компании за морска сигурност загатнаха за " непотвърдена информация " за нахлуване против кораб в региона, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В публикуваното от държавните медии изказване на саудитското министерство на защитата не се прецизира дали при интервенцията на саудитските военноморски сили за пресрещане и заличаване на следената с дистанционно управление лодка са породени някакви опустошения.

Преди това компанията за морска сигурност " Дрияд Глобал " беше съобщила, че е получила " непотвърдена информация ", че кораб, евентуално петролният танкер " Дамам ", който е благосъстоятелност на поделение на саудитската компания " Бахри ", е бил атакуван край Янбу.

Директорът Абдула Алдубайхи съобщи пред Ройтерс, че нито един транспортен съд на Националната корабоплавателна компания на Саудитска Арабия ( " Бахри " ) не е бил нападан .

Британската компания за морска сигурност " Амбри " също се базира на информация за случай и съобщи, че над кораб е забелязан да се издига дим.

От Морските търговски интервенции на Обединеното кралство (United Kingdom Maritime Operations, UKMTO) оповестиха, че знаят за морски случай на почти две морски благи от Янбу и че сега има следствие.

През декември Саудитска Арабия заяви, че танкер на котва в пристанище Джеда е бил ударен от заредена с експлозиви лодка . Това стана след случай на различен саудитски терминал в Червено море, при който танкер беше развален при детонация.

Оглавяваната от Саудитска Арабия коалиция в Йемен в предишното е осуетявала набези с минирани лодки, предприемани съгласно нея от подкрепяното от Иран йеменско придвижване хуси.

Саудитското министерство на защитата съобщи, че проверява кой стои зад " враждебния опит " от през вчерашния ден.

Междувременно саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман съобщи в изявление за саудитската държавна телевизия, че Съединени американски щати са стратегически сътрудник за страната му и кралството има незначителни разлики с държавното управление на Байдън, които се стреми да изглади, съобщи Ройтерс.

Принцът сподели също, че кралството няма да одобри никаква интервенция във вътрешните си работи. Той уточни, че Саудитска Арабия желае положителни връзки с Иран и работи с районните и световните си сътрудници за намиране на решение за " отрицателното държание " на Техеран.

Престолонаследникът увери, че кралството няма проекти за въвежедане на подоходен налог, а решението от предишния юли за утрояване на размера на Данък добавена стойност до 15 % е единствено краткотрайно, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР