Саудитска Арабия планира да използва собствените си уранови ресурси за

...
Саудитска Арабия планира да използва собствените си уранови ресурси за
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ще използва собствен уран за ядрените си проекти

Саудитска Арабия възнамерява да употребява личните си уранови запаси за създаване на гражданската нуклеарна стратегия на кралството, съобщи министърът на енергетиката на Саудитска Арабия, представен от Агенция Франс Прес.

Рияд се пробва да понижи зависимостта си от суровия нефт и през 2018 година разгласи проект за създаване на 16 нуклеарни реактора за две десетилетия. Проектът ще коства 80 милиарда $.

" Неотдавнашните проучвателни действия разкриха съществуването на разнородни източници на уран на разнообразни места ", съобщи министърът, принц Абдулазиз бин Салман, на конференция за минерали.

" Кралството има намерение да употребява националните си уранови запаси, в това число за взаимни планове с сътрудниците си ", добави министърът.

Това ще бъде направено в сходство с " интернационалните отговорности и разпоредбите за бистрота, обхващащи целия индустриален цикъл ", сподели той.

През март 2018 година Рияд утвърди националната си политика в региона на атомната сила, която лимитира нуклеарните действия до мирни цели и приканва за засилени ограничения за сигурност. /БГНЕС

Рияд / Саудитска Арабия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР