Саудитска Арабия и Русия обявиха нови доброволни съкращения на добива

...
Саудитска Арабия и Русия обявиха нови доброволни съкращения на добива
Коментари Харесай

Саудитска Арабия и Русия удължават съкращенията на добива на петрол

Саудитска Арабия и Русия оповестиха нови доброволни съкращения на добива на нефт с общо 1.3 милиона барела дневно до декември, което докара до повишение на цената на петрола с 1%, предава Reuters.

Европейският вид Брент се търгува за малко над 90.21 $ за барел за първи път от ноември 2022 година Американският лек недопечен нефт (WTI) доближава до цена от 87.40 $ за барел.

Рияд ще понижи добива си на нефт с още 1 млн. барела дневно до края на годината. Саудитска Арабия уточни още, че проучва всеки месец следствията от своето решение за намаляването на добива, с цел да приключи ограниченията, преди да окажат отрицателен резултат върху пазарите.

Според изказване на вицепремиера Александър Новак Русия ще удължи доброволното стесняване на износа си на нефт с 300 хиляди барела дневно до края на годината,

с цел да поддържа непоклатимост и баланс “ на петролните пазари “.

Москва към този момент разгласи понижение на дневните добиви с 500 хиляди барела през август и с още 300 хиляди барела през септември.

„ Изглежда, че страните се пробват да удвоят цените и да се възползват от последните им придвижвания “, сподели анализаторът на OANDA Крейг Ерлам във връзка непредвиденото тримесечно удължение.

Сортът Брент, който се употребява за ценообразуване на над три четвърти от международния търгуван нефт, се повишава от края на юни, откакто Рияд за първи път разгласи своите доброволни съкращения.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР