Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства създадоха съвместен комитет за

...
Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства създадоха съвместен комитет за
Коментари Харесай

Саудитска Арабия и ОАЕ ще действат заедно за примирие в Южен Йемен

Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства сътвориха взаимен комитет за стабилизиране на примирието в Южен Йемен, оповестява саудитската осведомителна организация SPA.
Двете страни поддържат противоположни страни в спора в Южен Йемен: Саудитска Арабия - държавното управление на Хади, а ОАЕ - южните сепаратисти.
Официалният представител на арабската коалиция под саудитското управление Ал-Малики съобщи, че образуваният взаимен комитет на Саудитска Арабия и ОАЕ ще стартира работа още тази седмица, съобщи БГНЕС. Комитетът ще работи за стабилизиране на примирието в две от седемте южни провинции на Йемен - в Шабва и Абян. Той също по този начин си слага задачата да приключи напъните за разрешаване на обстановката в провинция Аден.
Ал-Малики прикани всички страни да зачитат националните ползи на Йемен.
От 2014 година в Йемен се води революция сред силите на президента Хади и бунтовниците - шиитите хусити, а от 2015 година коалиция, ръководена от Саудитска Арабия, е на страната на управляващите. Хуситите окупираха Сана, държавното управление се реалокира в огромното южно пристанище Аден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР