Сътрудничка на магазин за нови и използвани вещи в Кити

...
Сътрудничка на магазин за нови и използвани вещи в Кити
Коментари Харесай

Картина на Салвадор Дали бе открита случайно сред вехтории

Сътрудничка на магазин за нови и употребявани движимости в Кити Хоук, Северна Каролина, разкрила картина на Салвадор Дали измежду постъпилите в него артикули, заяви Лента.

Доброволката Уенди Хокинс подбирала художествени произведения, които предстояло да бъдат оценени , преди да бъдат и зложени на лавици в магазина . Една от творбите ѝ се сторила особена и Уенди я отнесла в арт изложба, за да получи експертна оценка .

Cool
Original Salvador Dali artwork found at NC Outer Banks thrift shop
— Alice Golder (@alicebaij)

Собственичката на галерията Маделин Смит открила, че става въпрос за акварел с подписа на Салвадор Дали към " Чистилище " от " Божествена комедия " на Данти Алигиери . Автографът е с молив.

На картината са изобразени жена в светлосиня одежда и мъж в алено облекло.
 
От 1957 година Дали в разстояние на 10 години работил над 100 акварела по претекстове от " Божествена комедия ". Първоначално реализирането на плана било поръчано от Националната библиотека на Италия, само че след това поръчката била оттеглена, откакто изкуствоведи решили, че Дали не може да илюстрира класическото произведение.

С поддръжката на галерията магазинът продал акварела за 1200 долапра, които ще бъдат употребявани, с цел да се окаже помощ на потърпевши от домашно принуждение хора.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР