Сътрудничеството между Русия и Китай става все по-близко и представлява

...
Сътрудничеството между Русия и Китай става все по-близко и представлява
Коментари Харесай

Столтенберг: Сътрудничеството Русия - Китай се превръща в ново измерение и сериозно предизвикателство

Сътрудничеството сред Русия и Китай става все по-близко и съставлява „ ново измерение и съществено предизвикателство “ пред Северноатлантическия алианс, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

В изявление за немския „ Велт ам Зонтаг “ той споделя, че „ напоследък Русия и Китай си сътрудничат все по-тясно както в политическо, по този начин и във военно отношение “.

Москва и Пекин все по-често координират своите дейности в интернационалните организации, в това число в Организация на обединените нации:

„ Освен това двете страни организират взаимни учения, полети на бойни самолети на далечни дистанции и морски интервенции. Те обменят интензивно между тях опит в региона на потреблението на бойни системи и надзор върху интернет “, сподели още Столтенберг.

На идната среща на върха на НАТО в Брюксел ще бъде признато решение по програмата за бъдещо развиване „ НАТО 2030 “, която има за цел да укрепи Алианса и да отговори на смяната на салдото на силите и на новите провокации в региона на политиката за сигурност.

Към последните Столтенберг причисли „ превръщането на Китай в самоуверена военна страна, възходящата експанзия от страна на Русия, новите брутални форми на интернационален тероризъм, увеличението на хакерските атаки и разпространяването на атомни оръжия “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР