Състоянието на чревната флора има сериозни последици за нашето благосъстояние.

...
Състоянието на чревната флора има сериозни последици за нашето благосъстояние.
Коментари Харесай

Това е най-добрата закуска, ако искате да сте здрави

Състоянието на чревната флора има съществени последствия за нашето богатство. Ако излезе отвън надзор, това може да докара до неустойчивост към инфекции, затлъстяване или стомашно-чревни болести.
Поддържането на удобна за червата диета е от основно значение. В този подтекст е изключително значимо да се обезпечи висок % на диетични фибри - с храни, богати на пробиотици и пребиотици.
Диетичните фибри предотвратяват запека, а също по този начин оказват помощ да се поддържа баланс на равнищата на холестерола и кръвната захар.
Зеленчуците, зърнените култури и сушените плодове са богати на фибри. Пребиотиците са диетични фибри, които хранят потребните чревни бактерии. Пребиотичните храни включват артишок, пшеница, ръж и банани.
 8 аргументи да НЕ пропущаме закуската 8 аргументи да НЕ пропущаме закуската
Цял живот ни споделят, че закуската е най-важното хранене за деня, само че постоянно я пропущаме поради паниката заран. Ето няколко аргументи, п...
От друга страна, пробиотичните храни са богати на потребни варианти бактерии като лактобацилус. Те могат да бъдат открити във ферментирали зеленчуци като кимчи или кисело зеле, както и в натурално кисело мляко.
Омега-3 мастните киселини играят значима роля за здравето на червата. Според проучванията мастните киселини поддържат чревната флора в добра форма и подсигуряват, че във флората на червата има допустимо най-вече варианти потребни бактерии.
Ако желаете да извършите нещо положително за червата си, пробвайте се да избягвате солта, когато е допустимо. Твърде доста сол вреди на потребните лактобацили на чревната флора, съгласно изследване в Берлин.
Идеални храни за закуска: Всички типове пълнозърнести зърнени храни, млечни артикули, ленено семе, ядки, плодове и сушени плодове.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР