Състоянието на 29-годишния българин, който беше намушкан с нож в

...
Състоянието на 29-годишния българин, който беше намушкан с нож в
Коментари Харесай

След сблъсъка в Скопие: Пред bTV говори свидетел на нападението с нож

Състоянието на 29-годишния българин, който беше намушкан с нож в Скопие, се усъвършенства. Това оповестиха за bTV от болничното заведение и българското консулство в Северна Македония. Нови елементи хвърлят светлина върху аргументите, довели до случая.

Следете всичко по тематиката тук

Само на метри от стадиона на „ Шкупи “ се вижда любопитен графит с надпис -   „ Република Чаир “. Това е Албанският квартал, в който наши сънародници бяха посрещнати с експанзия, а българин беше намушкан с нож.

Във почитател клуба на „ Шкупи “ никой не пожела да беседва с екипа ни. Помолиха ни да напуснем и кафенето, където се събират футболните ентусиасти.

Прокуратурата продължава да подхваща дейности по застраховане на доказателства за цялостното изясняване на събитието

На мястото, където бе намушкан с нож 29-годишният Драгомир, локални хора описаха, че българите са предизвикала албанците с думите „ гибел за албанците “, това е отключило експанзията съгласно техните разкази.

Пряк очевидец на нападението с нож беседва с екипа ни.

Свидетел: Българите предизвикаха. Викаха гибел за албанците!

bTV: Защо удряха колата?

Свидетел: Защо ли? Знаеш ли за какво - предизвикаха - Викаха гибел за албанците! И на теб да ти викат по този начин за българите, няма да ти е прелестно!

bTV: Има българин намушкан с нож?!

Свидетел: Не знам, 100 души бяха. Проруските партии са отговорни. Нарочно се предизвика албанският народ.

След конфликтите футболът се придвижи на терена на политиката. Външният министър на Северна Македония остро осъди нападенията и провокациите.

„ Не може поради ентусиастите да се вършат изводи за връзките сред разнообразни етнически групи. Никога не би трябвало случаите сред тимовете и ентусиастите да се разпознават с политическите връзки сред страните “, сподели Буяр Османи.

Той сподели, че раненият почитател е в положително здравословно положение и поддържа връзка с посолството на България

Министърът даде обещание да ревизира дали полицията е сбъркала като арестува почитатели още преди да стигнат до стадиона. Пред bTV те се оплакаха от политическа принуда против българи. Попитахме Буяр Османи имало ли е провокации и от почитателите на двата клуба.

Османи изрази вяра, че скоро нападателите ще бъдат открити и хванати

„ Не имам вяра, че почитателите от Северна Македония са реагирали поради предубеждения към етническа принадлежност, или гостите от България са работили поради стандарти. Запалянковците са такива. Държавата би трябвало да предприеме всички дейности и да откри нападателите “, сподели той.

Българското външно министерство също осъди случаите и прикани за дейно следствие и правораздаване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР