Състезателят на висок скок Тихомир Иванов бе награден за атлет

...
Състезателят на висок скок Тихомир Иванов бе награден за атлет
Коментари Харесай

Наградиха Тихомир Иванов за атлет №1

Състезателят на висок скок Тихомир Иванов бе награден за спортист №1 на България. Той получи 320 точки в 20-ото издание на анкетата и изпревари спринтьорката Ивет Лалова-Колио с 258 точки и гюлетласкачката Радослава Мавродиева с 244 точки.

" През предходната година получих премията за изгряваща звезда. Не съм си представял, че единствено за един сезон ще надградя задоволително сантиметри към персоналното си достижение и ще стана лекоатлет на България. Основната ми цел през 2018 година е европейското състезание навън в Берлин. Хубавото е, че към този момент съм възобновен на 100%. Скоро ще стане ясна и програмата ми за зимния сезон. Със сигурност ще вземам участие на Националния шампионат в зала на 3 и 4 февруари. За международното състезание в зала към момента не сме го възнамерявали. Искам всичко да върви малко по малко. Най-важното е да съм здрав. Знам, че упованията към мен са повишени, само че това ме стимулира в допълнение, а не ме натоварва ", разяснява Тихомир Иванов.

Александра Начева получи наградата за " изгряваща звезда на 2017 година ".

Тя завоюва сребърен орден на троен скок на международното състезание по лека атлетика до 18 години. Бегачката на междинни и дълги дистанции Лиляна Георгиева получи наградата " любим на почитателите " за 2017 година.

Георгиева усъвършенства над дузина национални върхове при подрастващите през миналия сезон, а на европейското състезание до 20 години завоюва сребърен орден на 1500 метра.

Топ 10 на българските спортисти през 2017 година:

Тихомир Иванов (висок скок) - 320точки
Ивет Лалова-Колио (100 м и 200 м) - 258 точки
Радослава Мавродиева (гюле) - 244 точки
Мирела Демирева (скок височина) - 236 точки
Александра Начева (троен скок) - 186 точки
Лиляна Георгиева (бягания на междинни и дълги разстояния) - 147 точки
Георги Цонов (троен скок) - 122 точки
Габриела Петрова (троен скок) - 59 точки
Валентин Андреев (чук) - 57 точки
Момчил Караилиев (троен скок) -55 точки

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР