Състезателите от врачанския клуб по кикбокс „Победа” завоюваха най-много медали

...
Състезателите от врачанския клуб по кикбокс „Победа” завоюваха най-много медали
Коментари Харесай

Кикбоксьорите от СК „Победа”/Враца/ спечелиха купата на АЕЦ „Козлодуй”

Състезателите от врачанския клуб по кикбокс „ Победа” завоюваха най-вече медали в интернационалния шампионат по кикбокс за купата на АЕЦ „ Козлодуй “ и завоюваха купата. Малки и огромни кикбоксьори от разнообразни клубове в страната и чужбина мериха сили на два кръга. Събитието се организира в спортната зала „ Христо Борисов “ в Козлодуй.
Във втория интернационален шампионат по кикбокс за купата на АЕЦ „ Козлодуй “ взеха присъединяване близо 140 състезатели от пет страни – Гърция, Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия и България. Много страсти, крясъци, претъпкана зала със фенове, куп медали, грамоти и заслужени овации съпътстваха второто издание на отворения шампионат по кикбокс на кръг в жанр „ Лоу-кик “.
Турнирът се организира в границите на съботния ден, в който се изиграха близо 130 мача във всички възрастови групи – от 7 годишни до мъже и дами. Домакин и уредник бе състезателен клуб „ Златните момчетата “ в лицето на неговия ръководител Георги Вачев. Екип от професионални съдии и рефери на Българска конфедерация по кикбокс съблюдаваха за разпоредбите по време на мачовете.
Бойците на Семеен кодекс „ Златните момчета” се показаха повече от ослепително и завоюваха куп медали. Аделина Тенева за следващ път сподели, че няма конкуренция и стана първенец при девойките в категорията до 50 кг. Ирина Комарова се подреди на второ място в категорията при 13-14 годишните.
При мъжете Денислав Иванов стана първи в категория до 81 кг. при юношите старша възраст, а Богдан Никифоров за следващ път показва забележителни умения в кикбокса и отвя конкуренцията в категорията до 67 кг. при мъжете. Той се състезава първо против С.Танчев от Семеен кодекс „ Спартак” /Пазарджик/, а на финала се изправи против противника си от Перник и го победи безапелационно, като след мача получи и поздравления от националния треньор на Сърбия за положителната техника.
Малките кикбоксьори от атомната столица също се показаха добре и бяха приветствани бурно от многочислената аудитория в залата. За всички първенци на кръга бяха подсигурени медали, грамоти и купи, както и предметни награди. Този шампионат ще остане в историята на бойните спортове в града като подобен, който съумя да препълни с аудитория спортната зала. Надпреварата продължи от сутринта на съботния ден до мрачно. Най-зрелищната борба беше последната, в която мериха сили българин и сърбин в най-тежката категория над 91 кг. Спортната зала се „ тресеше” от виковете на многочислената аудитория, огласяща с възгласа „ Българи, юнаци!”. Българският играч по кикбокс победи своя съперник от Сърбия.

Снимки:Козлодуй-бг.инфо
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР