Състезатели от националните отбори на България по волейбол за подрастващи

...
Състезатели от националните отбори на България по волейбол за подрастващи
Коментари Харесай

Нирмал Пурджа към волейболистите ни: Самодисциплина, мотивация и отдаденост ще ви направят №1

Състезатели от националните тимове на България по волейбол за подрастващи имаха вдъхновяваща персонална среща със международния феномен в алпинизма Нирмал Пурджа , оповестиха от БФ Волейбол.

Непалецът, за който няма невъзможни неща, дойде за първи път в България, с цел да изнесе мотивационна лекция . Преди нея обаче отдели особено внимание на звездите на бъдещето на българския волейбол – национали до 17, до 19 и до 21 г .

Вие сте доста млади. Това е времето, в което би трябвало да работите много-много старателно. Ще ви кажа нещо – популацията на Земята е 8 милиарда души, с цел да бъдеш №1, би трябвало да работиш по-усилено от 8 милиарда души. Това е единственият метод да станеш №1 в света. И когато приказваме за здрава работа, най-важна е самодисциплината. Ако треньорът ви каже да излезете на игрището и да играете и вие излезете да играете, това не е задоволително. Защото това е което треньорът ви е споделил. Вие като състезатели би трябвало да вършите работата сами. Това е персоналната мотивация. Ако треньорът ви каже да се разсъните в 4 часа сутринта и да упражнявате, макар че е доста рано, не е задоволително. Вие би трябвало да се разсъните сами с готовност и мотивация да упражнявате, без да е нужно треньорът да ви каже, че би трябвало да се разсъните. Това е самодисциплината. Затова запомнете, че който желае да бъде първенец и №1 в своята област, би трябвало да работи повече от тези 8 милиарда души “, сподели Нирмал Пурджа към младите български национали .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР