Съставят актове на ГЕРБ и БСП и им налагат по

...
Съставят актове на ГЕРБ и БСП и им налагат по
Коментари Харесай

Глобяват ГЕРБ и БСП за неспазване на трите Д

Съставят актове на ГЕРБ и Българска социалистическа партия и им постановат по 3000 лева санкция, по тази причина че са позволили събиране на огромен брой хора на едно място. Това сподели доцент Ангел Кунчев, член на Националния действен щаб ексклузивен брифинг.

По думите на Кунчев всяко събиране на доста хора на едно място на закрито без съблюдаване на отдалеченост от метър и половина крие опасности.

Според него с изключение на трите Д-та: стерилизация, отдалеченост и дисциплинираност, е значимо и К-то, а точно контролът.

"Оказа се, че не можем да разчитаме на съвестта на хората. С голямо страдание го споделям, не че при всички е по този начин. Една част не престават да съблюдават ограниченията. Немалка е частта, които взеха решение, че всичко е ок. До какво води това. Това К добавено какви действителни измерения ще придобие. За да не бъдем упреквани, че вършим някакъв подборен надзор или че гледаме единствено най-дребните отклонения, решението на министъра и на столична РЗИ, която е упълномощена е да съставим актове на двете политически сили ГЕРБ и Българска социалистическа партия, да ги глобим с оптималната мощ от 3000 лева, по тази причина че са позволили събира на хора на едно място ", посочи още доцент Кунчев.

Той уточни, че същото ще бъде направено и с Националния стадион "Васил Левски ".

"Всички ограничения са значими, само че дано не забравяме нещо. Вирусът не се търкаля по улиците в България. Мерки като напръскване на тонове дезинфектанти по улици и площади, не могат да бъдат водещи. Вирусът е в нашият нос и в нашето гърло ", посочи още доцент Кунчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР