Съставът на кабинета ми изглежда компромисен, дори подозрително компромисен. За

...
Съставът на кабинета ми изглежда компромисен, дори подозрително компромисен. За
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Кабинетът на ГЕРБ и ПП-ДБ изглежда подозрително компромисен

„ Съставът на кабинета ми наподобява компромисен, даже съмнително компромисен. За нас това е една безпринципна коалиция, не поради евроатлантическата им ориентировка, а от позиция на поръчките им в публичното пространство – едните, олицетворяващи модел през последните 12 години, който ни докара до това състояние, и другите, които бяха основани за да се преборят с този модел. ” Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и депутат от „ Българска социалистическа партия за България ” Ирена Анастасова в ефира на NOVA News.
По нейните думи това е една уродлива коалиция и съгласно нея не може компромисите да са непременно.
„ Другата опция, която ние предлагаме, е да се излъчат безспорни специалисти, които да бъдат допустими за всички политически сили. Трябва да има 4-5 национални целта, към които да се обединят всички ”, уточни Анастасова.
Тя изрази терзание по отношение на предлагането на служебния кабинет за топене на Сребърния фонд. „ Той бе основан от Българска социалистическа партия през 2006 година и е гаранция за пенсиите на хората. Без да има нужда, даже и там се протяга ръка. Държавата не може по този начин да продължава ”, изясни депутатът.
„ Не сме наясно какви тъкмо конституционни промени желаят от ПП-ДБ. Предложенията на едните е арбитър, който да управлява основния прокурор и различен арбитър, който да управлява този арбитър. Другите желаят изобщо да няма институция основен прокурор. Ние ще разясняваме, когато разберем тъкмо какви са желанията им. В момента считаме, че това, което се случва, е само да бъде сменен Гешев, който очевидно към този момент е неуместен, с някой комфортен. Не считаме, че това е дълбоката правосъдна промяна, която би трябвало да се случи. Искаме основният прокурор в действителност да е контролируем, само че да не е зависим на едно или друго политическо въздействие ”, разяснява още Ирена Анастасова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР