Съставът на кабинета Денков-Габриел официално все още не е оповестен,

...
Съставът на кабинета Денков-Габриел официално все още не е оповестен,
Коментари Харесай

Изненада в кабинета! Две знакови лица горят


Съставът на кабинета " Денков-Габриел " публично към момента не е оповестен, само че Българска национална телевизия разгласява, към този момент импровизирано, цялостния лист на министрите в възможния предстоящ кабинет. зглежда, че макар разногласията, министър на финансите ще остане Асен Василев, на който мандатоносителите ПП-ДБ държат доста.

От листата прави усещане, че две знакови фигури - Даниел Лорер, който беше министър на нововъведенията и растежа в държавното управление на Кирил Петков. Другото име, което не се вижда е това на Радослав Рибарски, който е част от редиците на Политическа партия. 
-->
Друго име, за което към този момент има позиция против възможната му кандидатура е това на Кирил Вътев. Както " Стандарт " към този момент писа огромен скандал избухна към името на предприемача, поканен от Кирил Петков за аграрни министър. Номинацията на Вътев била направена персонално от бащата на Кирил Петков, който очевидно реди кабинета " Денков ", оповестява " Блиц ". От Българската земеделска камара незабавно излязоха с остра позиция против номинацията.  " Изразяваме безапелационното си противоречие! Имаме съществени терзания по отношение на неговата експертиза! ", пишат в позиция до медиите от БАК.

Ето листата за възможния предстоящ кабинет:

Николай Денков  - министър-председател за първите 9 месеца. Той бе министър на образованието в последния постоянен кабинет " Петков ".

Мария Габриел  - вицепремиер и министър на външните работи за първите 9 месеца, по-късно - министър-председател. Мария Габриел беше еврокомисар по нововъведенията, научните проучвания и културата, само че когато ГЕРБ я предложиха за министър-председател с първия мандат, се върна в България и подаде оставката си от Европейска комисия.

Асен Василев  - министър на финансите. Съпредседателят на " Продължаваме промяната " оглавяваше същия сектор и в кабинета " Петков " и до последно остана противоречива номинация в договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Румен Радев  - министър на енергетиката. Радев е заместник-председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Андрей Цеков  - министър на районното развиване и благоустройството. Цеков е правист и някогашен зам.-министър на финансите, а сега - народен представител от парламентарната група на ПП-ДБ.

Милена Стойчева  - министър на нововъведенията и растежа.

Калин Стоянов  - министър на вътрешните работи. От май 2021 година той е назначен за шеф на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП), по обучение е правист.

Емил Дечев  - министър на правораздаването. Към този миг Дечев е заместник-министър на правораздаването, от екипа на служебния министър Крум Зарков.

Тодор Тагарев  - министър на защитата. Тагарев е боен специалист с дълготраен опит в системата на защитата. През 2013 година беше длъжностен министър на защитата в кабинета на Марин Райков.

Христо Хинков  - министър на опазването на здравето. Проф. Хинков е някогашен шеф на Националния център по публично здраве и разбори.

Проф. Галин Цоков  - министър на образованието и науката. Той е началник на Департамента за подготовка и професионално развиване на педагогическите експерти в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ".

Богдан Богданов  - министър на стопанската система и промишлеността. Богданов е финансист, а от 2022 година - изпълнителен шеф на Българската организация за вложения (БАИ)

Георги Гвоздейков  - министър на превоза и известията. Той е някогашен шеф на държавното сдружение, което трябваше да провежда покупката на медицински хеликоптери, само че по-късно бе закрито и трансферирано към държавния авиоотряд.

Юлиан Попов  - министър на околната среда и водите

Кирил Вътев  - министър на земеделието и храните

Иванка Шалапатова  - министър на труда и обществената политика

Зарица Димкова  - министър на туризма

Александър Йоловски  - министър на електронното ръководство

Димитър Илиев  - министър на младежта и спорта. Илиев е авто играч, осемкратен първенец в българския рали шампионат.

Кръстю Кръстев  - министър на културата. Той е шеф на Драматичния спектакъл в Пловдив.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР