Съществуват всички признаци, че министърът на икономиката участва или съдейства

...
Съществуват всички признаци, че министърът на икономиката участва или съдейства
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Има признаци, че министърът на икономиката участва в група за пране на пари

" Съществуват всички признаци, че министърът на стопанската система взе участие или спомага на проведена група за пране на пари. Професори по комерсиално право ми споделиха, че Емил Караниколов или е измамник, аз ще кажа - приказва лъжи, или е некомпетентнен. Не считам, че е незапознат, само че той приказва открити лъжи. Въпросът е за какво Караниколов приказва лъжи. Темата за неистините е доста значима. "
Това сподели някогашният министър Бойко Ноев в ефира на bTV.
" Какво става след събарянето на КТБ? Остават едни активи, в частност и Дунарит измежду тях. За Дунарит се състезават неистово с огромно предпочитание два субекта – единият е Емилиян Гебрев и ЕМКО,който е бяла българска компания, една от най-големите компании в сектора от другата страна една офшорка (бел. ред. – " Виафот ", свързвана с Делян Пеевски), която желае да придобие Дунарит посредством дълга. Тази офшорка придобива дълга от " Миролио " по незнаен метод, допустимо е да е по незаконен метод, може да стоят съветски ползи. Ние не знаем кой стои зад нея и внезапно когато " Виафот " губи борбата идва страната. И тогава министър Караниколов, определен от партия Атака, която единствена пази съветските ползи, се включва в битката и праща качулките, праща полицията, която намира някакви измислени нарушавания във фабриките на " ЕМКО ", лишават лиценза на " ЕМКО " и яхват влака на " Виафот "... и желаят посредством този трен да реализират своите цели необичайно е за какво прокуратурата към момента не се е самосезирала, " сподели още Ноев.
" Аз приказвам, че съществуват всички признаци, че министърът на стопанската система взе участие или спомага на проведена група за пране на пари. Това, което ние следим: прехвърлянето на собствеността от незнайната компания " Виафот ", добита по незнаен метод от незнаен притежател, минало през ред цесии и прекачване в границите на един ден – това е класическа скица на пране на пари ", безапелационен бе някогашният боен министър.
Според него " би трябвало да се тръгне по пътя на качулките и по пътя на парите и тогава хората ще схванат истината. "
Ноев напомни, че " страната не е абстракция, страната са хората. В случая с " Дунарит " следим едно блестящо безвластие. "
" Това не е страната, това са хора, държавни служители. Ако Караниколов беше въплъщение на страната ние щяхме да емигрираме всичките. Ние въпреки всичко имаме вярата, че в страната има съществени хора и не всичките, които ние сме избрали и назначили дефакто като ръководители на всичко това наше, което се споделя България... по тази причина ДАНС да вземе да си свърши работата. Не зная за какво ДАНС мълчи. Кой е тоя " Виафорт ", каква е тая компания? Руски ползи ли са или просто незаконна скица? Ние не знаем, може да са и двете! ", добави още той.
В началото на диалога Ноев изясни:
" Да, аз бях министър на защитата при Иван Костов, с което се гордея. 2000 година България беше в едно изключително състояние. Години наред медиатори и търговци бяха нарушавали забрани, България беше очернена... имаше безапелационна политика против нарушаванията. Тогава постъпи информация от американски източници – молеше да окажем подпомагане дали компанията " ЕМКО " и имала разрешителни за избрана търговски интервенции и съдействия да се отнеме лиценза на Емилиян Гебрев. Отнехме му лиценза и след няколко месеца изследвания го върнахме. Мен ме е позор от този случай това беше административен произвол - единствено поради запитване отнехме този лиценз. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР