Съществуват организирани престъпни групи по най-различни дейности, но престъпността е

...
Съществуват организирани престъпни групи по най-различни дейности, но престъпността е
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП оптимист: Скоро може да има задържан за отвличането на Адриан

Съществуват проведени незаконни групи по най-различни действия, само че престъпността е друга от метода, по който е била структурирана преди 7-8 години. Това сподели шефът на Главната дирекция за битка с проведената престъпност основен комисар Ивайло Спиридонов. " Сегашните групировки са се специализирали в избрана активност, те към този момент не са силови групировки. Съществуват незаконни групи в съвсем всеки един район, които тормозят локалното население, и това е една от главните ни задания – да отстраняваме тези групи ", сподели той пред БНР.

.Междувременно стана ясно, че във Враца се организира интервенция на Министерство на вътрешните работи против незаконна група. Градът е блокиран от жандармерия. Директорът на ГДБОП се надява напълно скоро да има арестувани и за отвличането на 25-годишния Адриан Златков.

" Отвличането на Адриан Златков беше реалност. В Министерство на вътрешните работи има основан екип за работа и този екип е от най-хубавите чиновници от безусловно всички оперативни структури. Екипът, все още, работи сносно. Аз съм оптимист за изхода от работата по този случай, от това, което знам, че сътрудниците са достигнали. Надявам се в най-кратки периоди да имаме и арестувани ",допълни основният комисар.

ГДБОП има информация, че българи не престават да вземат участие в интернационалния трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа, само че те главно са на ниско и приблизително равнище. Основно по линия на трафика на кокаин български жители са забъркани в логистиката – преместването през океана, в следствие с моторни транспортни средства, преместване на парични средства и по този начин нататък.В страната се създават дребни количества амфетамини, предопределени главно за продажба у нас.

Спиридонов посочи, че контрабандата в страната е намаляла за поредна година. Около 65-70% от контрабандния импорт в страната е на цигари и по тази причина главните старания за пресичането на контрабандата са ориентирани натам. Цигарите идват най-вече от Гърция, Турция, Македония и Сърбия.

Забелязва се и явлението " мравчена търговия " – цели семейства от пограничните региони минават границата по няколко пъти дневно и всякога внасят малко количество цигари, които са по-евтини в прилежащите страни поради по-малкия данък.Директорът на ГДБОП регистрира, че формираните досъдебни производства са в пъти повече, откогато структурата е върната в Министерство на вътрешните работи през 2015-а.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР