Тя уточни на дадения от нея брифинг, че Украйна трябва

...
Тя уточни на дадения от нея брифинг, че Украйна трябва
Коментари Харесай

Мария Захарова: Русия е готова да обсъди сериозни предложения за ...

Тя посочи на дадения от нея брифинг, че Украйна би трябвало да обещае, че ще остане военна неутрална в бъдеще. Ройтерс отбелязва, че сходни условия Киев към този момент е отхвърлял преди.

 

От друга страна съгласно Захарова казаното от Дейвид Камерън приказва, че Западът води война с Русия, употребявайки " ръцете на Украйна ". Британският външен министър уточни през вчерашния ден, че Украйна има право да употребява оръжията, предоставени от Лондон, с цел да поразява цели в Русия, и че решението за това зависи от Киев.

" Думите на Камерън са още едно доказателство за хибридната война, която Западът води против нашата страна. Русия дава отговор на това и ще продължи да дава отговор ", разясни говорителката на съветското Министерство на външните работи.

 

Освен това Захарова сигнализира, че Русия ще нанесе " пагубен удар на възмездието ", в случай че Украйна, подкрепяна от Запада, нападна Кримския мост, който свързва Южна Русия с черноморския полуостров, анексиран от Москва през 2014 година

Агенцията напомни, че мостът е бил взиман под прицел от Киев два пъти до момента.

 

Ройтерс показва, че мотивът за думите на Захарова е обява в обществената платформа " Екс " на непрекъснатия представител на Украйна при Организация на обединените нации Сергий Кислиця. Постът му от 1 май е бил озаглавен " Списък от 2024 година на 6 съществени вида мостове " и съпроводен с набор от фотоси, прецизира организацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР